Nieuws

Het laatste nieuws van het NWVG uplus damesteam.

zondag, 17 oktober 2021 19:12

Oosterwoud in actie in Oisterwijk

Dit weekend stond er andermaal een cross op het programma voor Wendy. Ditmaal mocht ze afreizen naar het brabantse Oisterwijk. Hier stond een internationaal deelnemersveld aan het vertrek aangezien hier UCI punten te verdienen waren voor de beste 20 vrouwen. Na meerdere verkenningsrondes bleek het een erg snel parcours te zijn. In het wiel van Maud kaptheijns ging Wendy het parcours verkennen. Onderweg waren meerdere obstakels tegen zoals balken, meerdere zandbaken, een schuine kant, heuveltjes, een trap en natuurlijk de technische stukken, alles wat een UCI cross nodig heeft. Na de verkenning had Wendy nog niet echt een positief gevoel over de schuine kant en een klein beetje schrik. Gelukkig ging dit tijdens de wedstrijd erg goed. 

Om 13:45 mocht Wendy vanaf de 4de startrij vertrekken. Na de eerste 200meter al wat plekken te hebben opgeschoven was er een valtpartij in de eerste bocht die Wendy niet meer kon ontwijken en viel helaas ook. Alsof de valtpartij nog niet genoeg was zat haar zadel vast in de spaken van een andere rensters en moest deze er in alle rust proberen uit te krijgen. Nadat dat gelukt was werd het een lange inhaalrace vanaf de achterhoede. De eerste 2 rondes lukt dit nog aardig goed en haalde ze renster naar renster in. In de 3de ronde waren de gaten voorhaar groter en groter geworden dat het inhalen steeds moeilijker werd. Na 5 rondes was de 29ste plek het hoogst haalbare. 

Het was niet het resultaat waar Wendy vooraf op had gehoopt maar het kan niet altijd mee zitten. Op naar de volgende koers op vrijdag in Dwingelo de drentse acht van Westerveld. 

zondag, 10 oktober 2021 17:46

7de plek voor Wendy in Heerde

Voor Wendy was het andermaal cross dit weekend. Ze mocht dit keer afreizen naar het mooie Heerderstrand. Klopt u leest het goed strand, met de heerlijke tempratuur van afgelopen zaterdag en strand is de perfect combinatie voor een mooie crosswedstrijd aldus Wendy. Het was dan ook totaal anders als afgelopen weekend, dit keer was het parcours kurk droog en lag het zand er mooi los bij.

donderdag, 07 oktober 2021 13:47

Omloop van de Bollenstreek

Zondag 3 oktober reed Fleur de Omloop van de Bollenstreek in Lisse. De dag na het NCK waren de benen nog wat zwaar, maar ze had er zin in. 

woensdag, 06 oktober 2021 18:03

Superprestige cross in Gieten

Op zondag de dag nadat Wendy zich op het NCK warm had gedraaid stond ze aan de start van de cross in Gieten. Van tijdritfiets naar crossfiets en van 44.8 gemiddeld na zo'n 17km per uur gemiddeld is toch best wel een omschakeling. 

dinsdag, 05 oktober 2021 08:02

Nederlands Club Kampioenschap

Traditiegetrouw staat het NCK op het programma in het eerste weekend van oktober. De clubs starten met verschillende teams in de 4 categorieën en de totaalscore bepaalt welke club er Nederlands kampioen wordt. De dames gingen van start in de C-categorie en reden een ploegentijdrit over 39km in de Flevopolder. 

Pagina 1 van 43