Nieuws

Het laatste nieuws van het NWVG uplus damesteam.

donderdag, 13 januari 2022 18:22

Oosterwoud in actie op NK veldrijden in Ruchpen

Op zondag 9 januari 13:15 was het dan zover, Wendy mocht van start op het NK veldrijden in Rucphen. In eerste instantie tot haar eigen verbazing, want het was nog niet zo vanzelfsprekend dat er een NK veldrijden georganiseerd zou worden. Gelukkig was er de organisatie van de wereldbeker Rucphen die zich geroepen voelden en op 9 januari een NK organiseerde voor de mannen/ vrouwen elite en beloften. 

Met dit gegeven reed Wendy afgelopen zondag naar Rucphen. Ze was ruim op tijd aanwezig om het parcours grondig te verkennen, de regen van de afgelopen nacht had het parcours niet veel goeds gedaan en maakte de bovenste laag modderig en glad. Vele profs twijfelden tussen allround banden of modder banden, Wendy had gelukkig geen keuzestress en koos voor de allround banden. 

Doordat Wendy in de voorbije wedstrijd meermaals top 10 of zelfs podium reed, mocht ze op de 3e startrij plaats nemen in het peloton van ruim 50 vrouwen. Vanuit het vertrek was het gelijk volle bak om zo goed mogelijk de eerste onverharde strook aan te vatten. Bij een van de eerste versmallingen en tevens heuveltje kwam Wendy in het gedrang en moest helaas even van de fiets. na een hectische start kwam Wendy op een 35ste plaats terecht, nu werd het tijd om op te schuiven en haar eigen race te rijden, echter was dit nog niet zo makkelijk. 

Na twee ronden koers la Wendy inmiddels op de 25e plaats, maar waren de gaten onderling ook steeds groter geworden. door de gladde bovenlaag en spoorvorming viel ze na de afdaling van de brug, balen maar snel weer door. Na haar val verloor ze enkele plaatsen maar deze kon ze weer goed maken in de 3e en 4e ronde. 

Inmiddels reed Marianne Vos zo hard alleen aan kop van de wedstrijd dat ze ook rensters begon in te halen. Ook Wendy moest helaas na 4 ronden stoppen zodat de wedstrijd vooraan niet beïnvloed werd. Eindstand een 25e plaats tussen de Nederlandse wereldtop van het veldrijden, een mooie prestatie en ervaring! 

 

zondag, 28 november 2021 18:21

Zilveren plak voor Oosterwoud in Nijverdal

Dit weekend stond de nationale veldrit van Nijverdal op het programma voor de dames van NWVG-UPLUS, tevens was dit het regiokampioenschap voor regio Noord/Oost Nederland. Namens de NWVG-UPLUS stonden Pam Schutten en Wendy Oosterwoud aan de start, voor Pam was dit haar thuiskoers waardoor ze extra gemotiveerd was om een mooi resultaat neer te zetten. Tijdens de verkenningen kwamen de dames er achter dat het een snel parcours was, waar een goede start zeer cruciaal ging worden omdat er naar 10 meter een smalle passage door een hek was. Verder zaten er enkele technische stukken in het parcours waar het verschil wel eens gemaakt kunnen worden.

Gelukkig mocht Wendy door eerder behaalde punten mooi op de eerste startrij plaats nemen. Nadat het startschot gelost werd en de smalle passage door het hek genomen was lag Wendy op een mooie 2e plaats. Vlak voor de eerste doorkomst werd Wendy gepasseerd door Iris Offerein, waarnaar ze probeerde haar spoor te volgen. Echter reed Iris net iets te hard voor Wendy, maar zij kon hierdoor wel mee-schuiven naar voren en daardoor belande ze opnieuw op de 2e plaats in de wedstrijd. Achter Wendy ontstond een groepje van 5 rensters, dit gedurende de 2e en 3e ronde zo af en toe dichterbij Wendy kwamen, maar nooit echt in haar spoor zaten. Ondertussen was Pam naar een wat hectische start dan Wendy goed in haar ritme gekomen en reed ook een knappe wedstrijd, ondanks ze paar dagen niet fit was geweest. 

In de technische passages van het parcours kwam de rensters op plaats 3 in de laatste rondes toch gevaarlijk dichtbij, gelukkig kon Wendy haar zilveren plak op de lange rechte verdedigen door de gaskraan goed open te draaien. Na 45 minuten cross kwam Wendy binnen op een mooie 2e plaats. Prima resultaat dus! Ook Pam kijkt tevreden terug op een goeie wedstrijd en kijkt uit naar de volgende cross-wedstrijden!

zondag, 21 november 2021 19:50

Oosterwoud op podium in Hilversum

Na haar welverdiende vakantie stond afgelopen zaterdag Wendy weer aan de start in Hilversum, ook wel de Janet Memorial Veldrit van Hilversum genoemd. Door de strenge maatregelen was er geen publiek aanwezig maar ondanks deze maatregel waren de dames super blij dat ze een wedstrijd mochten rijden. Samen met Laura ging Wendy op pad om het parcours te gaan verkennen. Al gauw bleek het een snelle wedstrijd te gaan worden met technische zones waaronder stukken met mul zand. 

 

Wendy mocht door haar vakantie dit keer iets verder van achter starten dan ze gewend was. Na een iets mindere start was het dan ook meteen achtervolgen geblazen, bij de eerste passage van de materiaalpost lag ze op plek 9. Al gauw sloot ze aan bij een groepje rensters die streden voor de 3e plaats in de wedstrijd, echter had Wendy gevoel dat deze groep niet hard genoeg reed. Ze probeerde dan ook zo snel als mogelijk deze dames te passeren. Het gevolg hiervan was echter dat alle dames in haar wiel bleven hangen. Voor Wendy de schone taak om de dames er stuk voor stuk af te rijden om zo een podiumplek veilig te stellen. Zo makkelijk als het klinkt was het echter niet, Wendy moest flink gasgeven om de dames uit haar wiel te rijden. Tot aan de finish was het gas geven geblazen want de nummer 4 bleef maar druk zetten. Echter had Wendy op de finish lijn nog net genoeg over voor haar eerste podium plek dit seizoen. Een mooi begin voor de verdere wedstrijden dit veldritseizoen. Al blijft het maar de vraag of alle crossen op de kalender blijven staan, iets met Corona?! 

 

In ieder geval grote dank aan de organisatie van deze prachtige cross, Bedankt voor het organiseren van deze cross in deze lastige tijden! 

zondag, 31 oktober 2021 19:21

NK Wielrennen op de VAM-berg

De allerlaatste van dit seizoen en wat voor een! De strijd om het rood/wit/blauwe truitje voor de Elite zonder contract. De weersomstandigheden gaven een extra dimensie aan deze titelstrijd, het gure herfstweer was een extra obstakel naast het bedwingen van de VAM-berg. 

Op vrijdag 22 oktober stond de Drentse 8 van Westerveld op het programma voor de dames van de NWVG - uplus. Aan het vertrek namens het team Fleur, Yvet, Rixt en Wendy. De Drentse 8 van Westerveld staat bekend als voorjaarsklassieker waarbij er nooit veel rensters de finish halen. Vanuit het vertrek in Dwingeloo wordt er al slingerend een weg gebaand door het drenste land, waar onder andere klinkerwegen en kasseistroken worden aangedaan. De dames moesten 3 grote omlopen afwerken, om vervolgens nog 3 finale rondjes van 7km te rijden. Vanuit de prachtige uitbalbasis, bij Marieke thuis, werd het strijdplan om deze 136km te voltooien uitvoerig besproken. van voren koersen was het devies aangezien er een stevige windkracht 5 stond en regelmatig regen was voorspeld. 

Om 12.30 klonk het startschot en gingen de meiden van start, eerst een neutralisatie van zon 1,3 kilometer daarna was het koers richting Diever. Daar kregen de meiden meteen een fikse regenbui over zich heen en draaiden ze naar links waar de wind van rechts kwam. Hier ontstond dan ook meteen de kopgroep van 13 meiden die de hele wedstrijd weg bleef. Na het draaien en keren in de eerste ronde zat Rixt in de 3de waaier, met Wendy en Fleur net daarachter tussen de auto's. Yvet moest helaas de strijdbijl na de eerste ronde begraven. Net na het over de finish gaan sluiten Wendy en Fleur aan bij de 3de waaier. Na de eerste ronde waren er nog zon 60 rensters in koers, oftewel het was een slagveld. 

In de daarop volgende ronde bleven de verschillen redelijk stabiel. Echter vond de jury de achterstand van groep 3 wat op dat moment 4.30 was te groot en besloot de dames uit koers te halen. Hierdoor bleven er nog 29 rensters over. De meiden vonden het erg jammer dat ze uit koers werden gehaald maar kijken met een tevreden blik vooruit naar het nk op de vamberg. 

 

Pagina 1 van 44