Manon wint bergtrui tijdens 2-daagse GP Vermarc

Afgelopen weekend was het weer tijd voor koers! Een mooie 2 daagse in het Belgische Tervuren en St Martens Bodegem. Nwvg-uplus stond aan de start met Arenda, Evelyn, Iris, Manon, Norah en Wendy. Er waren veel truien te behalen in de race. Het plan was om voor de bergtrui en een goede uitslag te gaan.

De eerste dag in Tervuren bestond uit 7 rondjes van 13.2 km. Onderweg waren er 5 bergsprints. Manon wist genoeg punten te halen om de bergtrui om haar schouders te krijgen. In de eindsprint behaalde Wendy een knappe 4e plek!

De tweede dag in st Martens Bodegem ging de race over 10 rondes van 10,2 km. Vandaag was er weer een duidelijk doel. De bergtrui verdedigen en het klassement van Wendy. Deze keer waren er onderweg maarliefst 8 bergsprints. Met behulp van het team wist Manon ruim genoeg punten te behalen om de trui mee naar huis te kunnen nemen. De wedstrijd werd steeds zwaarder, en diep in de finale ontstond er een mooie kopgroep waar Wendy en Manon bij zaten. Dit zou hele goede zaken doen voor Wendy haar klassement. Helaas keerde de tweede groep neem paar km voor de finish weer terug. Alsnog reden Wendy en Manon naar een 6e en 9e plek in de daguitslag. Ook Iris eindige met een 31e plek in de eerste groep.


Hiermee eindige Wendy op een verdienstelijke 5e plek in het algemeen klassement! Manon werd 14e en Iris 23e in het klassement. Alle meiden hebben hun steentje bij gedragen om deze mooie prestaties te behalen!

© Julien de Bock & Marc de Landtsheer & Paul Hinnick