Wendy rijdt naar een 3e plek in de UCI Gravel World Series!

Afgelopen zondag was er genoeg te doen in en rondom Valkenburg. Namelijk de eerste gravel wedstrijd in Nederland stond op de planning. 

En niet zomaar een namelijk een UCI gravel serie wedstrijd met plaatsing voor het WK in Leuven later dit jaar. 

Namens ons team stond Wendy aan de start van deze gravel serie wedstrijd. 

Om 8u31 klonk het startschot voor de Elite vrouwen, Wendy stond mooi vooraan want ze mocht namelijk starten vanuit de prio box. 

Na anderhalve kilometer stond de Cauberg al te wachten op de vrouwen. Er werd een serieus tempo omhoog gereden. Even doorbijten om bij de groep te blijven en dan op naar de eerste gravel stroken. De wind van zij dus ook in een gravelwedstrijd gaat het dan gewoon op de kant. Na zon 10km had Wendy een gaatje en besloot om door te rijden ondanks het nog een lange weg te gaan was. Rustig de steile afdaling nemen en dan kijken hoe het gat is. Achteromkijken en beseffen dat de eerste groep met mannen al in aantocht is, was wel eventjes schrikken maar niet te lang bij stilstaan en proberen aan te klampen en dat lukt. 

Helaas na zon anderhalf uur moet ze dat bekopen en even haar eigen tempo zoeken. Tessa Neefjes en de Zwitsere rijden hierdoor bij haar weg. Ze weet nog goed haar tempo vast te houden het tweede gedeelte van de wedstrijd. Naar 3 uur en 23 minuten finisht Wendy op een knappe 3e plaats bij de Elite vrouwen. Hiermee plaatst ze zich gelijk voor het WK gravel in de Elite categorie in Leuven!

© Eline Oosterwoud, Wiese Deleu, Nas-Raddine Touhami en Ivo Delahaye