Arende tweede in de ronde van Wierden

Afgelopen zaterdag stonden Arenda, Lisa, Evelyn en Elles aan de start van de ronde van Wierden. Na jaren lange afwezigheid is er in deze criterium weer een nieuw leven in geblazen, als onderdeel van de Viro Cup Twente. Het was een rondje van 1,5km door het centrum met goed gezelschap op de terrassen.

Toen het startschot klonk wisten de meiden zich goed te handhaven in het peloton. Arenda reed actief van voren en deed een poging voor de leidersprijs. Ook werden er meerdere aanvalspogingen gedaan waar goed op gereageerd werd door onze rensters. Het tempo lag hoog, waardoor meerdere rensters het tempo van het peloton niet konden volgen. Ook Elles moest helaas het peloton laten gaan.

Na een ongeveer 40 minuten koers wist uiteindelijk 1 rensters een gaatje te krijgen op het peloton welke zich uitbreidde tot zo’n 15 tot 20 seconden. Er werd hard gewerkt om het gat weer dicht te krijgen, maar zonder succes.

Uiteindelijk werd er gesprint voor plek 2. Lisa en Evelyn wisten in de laatste rondes het tempo in het peloton goed hoog te houden, waardoor Arenda uiteindelijk de sprint van het peloton wist te winnen en zo op een 2de plek eindigde. Lisa en Evelyn reden netjes naar een 13de en 14de plek. Elles eindige uiteindelijk op plek 21.

© Sportfoto.nl