Wendy naar een 2e plek tijdens de NL Gravel Series in Aalten

Tijdens de eerste NL gravel series in Aalten wist Wendy een knappe tweede plek te behalen. 

Het was de eerste in een reeks van 4 wedstrijden. 

Om 12:30 was het de beurt aan zon 300 mannen om te vertrekken waarna de dames een paar minuten later mochten vertrekken op een rondje van 12 kilometer. Een mooie eerste kennismaking met het rondje want volgend jaar is hier het NK gravel. Een afwisselend rondje, met lange rechte gravelstroken maar ook technische passages. 

In het begin was het vooral kijken naar elkaar en zat er weinig tempo in. Na 45minuten was het Wendy die de gaskraan opendraaide en ervoor zorgde dat er een kopgroep ontstond van zon 8 rensters. Deze bleef tot het einde van de wedstrijd samen. In de rondes die volgende haalden we nog mannen in maar ook zouden we worden ingehaald door de mannen. Met nog iets meer dan 2 rondes te gaan was dit ook het geval. Wendy kon samen met Mareille het langst bij de mannen in het wiel blijven. Maar ook zij konden het tempo niet volgen en zakten terug in een groepje erachter. Hierin bevonden zich een paar elite renners en ook drie andere vrouwen. 

Op na de finish in deze groep, in de sprint werd Wendy helaas nog gehinderd door een elite renner maar wist zich uiteindelijk nog erg knap naar een tweede plek te sprinten. 

Op naar de volgende koersen, komende zaterdag een klassieker in Noordwijk. 

© Ronny Wormgoor