Antoinette wordt 5e tijdens de Luba Ladies Classic in Noordwijk

Zaterdag 8 juni reden we met maar liefst 9 dames de Luba Ladies Classic! Iris, Wendy, Norah, Fleur, Arenda, Lisa, Evelyn, Naomi en Antoinette verdedigden het roze van de NWVG!

De wedstrijd maakte deel uit van de Topcompetitie en Wendy stond hier tweede in het klassement. De nummer 1 kon haar leiderstrui niet verdedigen en zo startte Wendy in de leiderstrui.

Het waaide erg hard aan de kust waardoor de meiden ook hadden besproken snel van voren te zitten om met zoveel mogelijk in de eerste waaier terecht te komen. Echter, de wind stond niet erg gunstig waardoor het peloton niet brak en alleen de deur naar achter maar open stond… De meiden kwamen er dan al snel achter dat het een sprint zou worden. Een paar ontsnappingspogingen waren er wel maar de ervaren resnsters reden dit al snel dicht en zo werd al helemaal duidelijk dat er geen solo zou komen van wie dan ook.

De meiden zochten elkaar in de finale goed op waardoor er een mooie roze trein ontstond. Voor de laatste bocht hielpen ze elkaar naar voren waardoor Wendy en Antoinette goed van voren zaten en werden gevolgd door Arenda en Lisa. De laatste bocht was een lastige door het gedrang van alle rensters. Antoinette kon met de voorsten mee en eindigde als 5e! Wendy volgde op een 13e plek, Arenda werd netjes 18e en Lisa maakte de top 30 compleet met een 28e plek. De andere meiden volgenden hier weer vlak achter.

Voor onze meiden was het mooi geweest als de wind parten had gespeeld en het een slagveld van waaiers werd maar niks was minder waar helaas… al met al hebben we een goede wedstrijd gereden en kunnen we blij zijn met hoe de meiden het samen hebben gedaan!

De generale voor het NK want daar staan we komende zaterdag met flink wat dames aan het vertrek! Tot dan!