UCI Gravel World Series Aken

Afgelopen zondag stonden namens de nwvg plus Manon, Elles en Wendy aan de start van de UCI Gravel World Series in Aachen. Voor Manon was dit haar eerste gravel wedstrijd en wist daarom ook niet goed wat ze hiervan kon verwachten. 

Iets na twaalf uur klonk het startschot voor Manon en Wendy vanuit de Elite dames categorie. Elles vertrok minuten later vanuit haar categorie. De meiden mochten 3x een rondje afwerken van zo’n 42km met hierin de nodige hoogtemeters. Niet alleen de hoogtemeters, de warmte maar ook de hoge snelheid maakte het tot een zware wedstrijd. Na zon 4u kwamen de meiden dan ook vermoeid over de finish en wist Wendy een knappe 7de plek te halen, Manon werd in haar eerste gravel wedstrijd 14de 

Manon haar ervaring:

Voor mij was het 1 groot nieuw avontuur. Ik heb nog niet zo heel veel op de gravelfiets gereden, en ik was heel benieuwd wat ik van zo’n race kon verwachten. Best een beetje spannend zo voor de eerste keer, tussen de elite! Het werd al vrij snel een chaotische race toen de age group de dames voorbij kwam. Daarna verloor ik ook snel het overzicht op elke positie ik reed. Het parcours en de warmte maakte het onwijs zwaar en uiteindelijk ben ik dan ook tevreden met mijn 14e plek. Al met al vond ik het een hele mooie ervaring!

Elles haar ervaring; 

Ik had er qua resultaat meer van verwacht. Ben teleurgesteld over het resultaat, 15e in m’n klasse. Merkte tijdens het lange wachten in het startvak dat het echt warm was. Heb onderweg veel last van die warmte gehad. Weinig kracht in het lijf en de benen, nooit lekker in de wedstrijd gezeten. Afsluiten en op naar de volgende kansen om te plaatsen voor het WK.

© Fellusch & Planetenpuls