Iris naar de winst op het DK Noord!

Op tweede pinksterdag stond traditie getrouw het regiokampioenschap op het programma! Dit jaar werden de noordelijke provincies samengevoegd met Overijssel, waardoor we een mooi parcours in het glooiende Twentse landschap voor de kiezen kregen.

De NWVG dames stonden met een grote groep aan de start en gingen aanvallend ten strijde. De eerste echte ontsnapping werd opgezet door onze Wendy! Ze kregen een mooi gaatje, maar helaas mocht deze ontsnapping het niet halen. Na het terugpakken van Wendy ontstond er een kopgroep van 5 dames met daarbij Sanne en Iris! De kopgroep werkte goed samen en in het peloton werd er door de ploeg goed afgestopt, waardoor er een mooie voorsprong ontstond. In de laatste ronde demarreerde Iris weg uit de kopgroep en kwam daarna solo als regiokampioene over de finish! Sanne maakte het mooi af, door de sprint van de kopgroep te winnen en wist daardoor een mooie 2e plek binnen te slepen! Ook wendy wist in de laatste ronde nog te ontsnappen uit het peloton, waardoor ze keurig 5e werd! We kunnen terugkijken op een succesvol RK en nemen deze vorm mee richting de volgende wedstrijden!

© Bram de Smidt