Arenda 3e op het DK Midden

Op 21 mei stonden Arenda en Elles aan de start van het Regio Kampioenschap Midden-Oost. Dit RK werd op een snel parcours van 1,5km in Tiel gereden. Het was een actieve koers waarbij veel werd aanvallen, maar steeds zonder succes. 

De nieuwelingen en junioren waren een minuut later gestart en reden dus op hetzelfde moment hun wedstrijd. Toen wij hen dubbelden, werd onze wedstrijd meer chaotisch, omdat de nieuwelingen en junioren bij ons probeerden aan te haken.

Helaas was er dan ook na 40km een valpartij. Doordat Arenda en Elles beiden goed voorin zaten wisten zij deze valpartij te ontwijken en kwamen zo in de kopgroep van 6 terecht. Ondanks dat de samenwerking goed was, werd deze groep ook teruggepakt door het peloton.

In de laatste 3 ronden wisten toch nog 3 rensters een gaatje te pakken op de rest, maar ook zij werden in de laatste meters voor de finish teruggepakt en werd het een sprint waarbij Arenda naar een mooie derde plek wist te rijden. Elles kwam als 17e over de meet.