Het cross-seizoen is weer geopend!

Het is winter en dat betekent dat er weer volop gecrost wordt!
Het eerste crossweekend is dan ook alweer een feit. Afgelopen zaterdag stond de nationale cr0ss in Almelo op het programma, tevens het regiokampioenschap Noord. Al het water wat de afgelopen weken uit de lucht is gevallen, bleek in Almelo niet weg te kunnen stromen en zo ontstond er een heus modderbad. Na de verkenning van het rondje was het meteen al duidelijk dat het een loeizware cross ging worden, overal lag modder. Om 13:15 klonk het startschot voor een cross van 40 minuten. Een mindere start en startloting betekende voor Wendy een inhaalrace.
Dit lukte aardig totdat ze bel kreeg voor de laatste ronde en de tube eraf was geknald. Oftewel lopen tot de materiaalpost. Helaas was ze net de materiaalpost gepasseerd en kon ze een halve ronde gaan lopen met de fiets op de schouder. Uiteindelijk kwam ze als 9de over de meet. Voor het regiokampioenschap kwam ze net te kort voor het podium en eindigde ze als 4de.
Alsof één cross nog niet genoeg was koos Wendy ervoor om de dag erna te gaan rijden in Nijverdal. Twee crossen zo dichtbij huis is natuurlijk een luxe probleem. Hier lag een onwijs snel rondje in tegenstelling tot de dag ervoor. Wendy had er wel zin in, een criterium alleen dan door de bossen van Nijverdal! Na weer starten op de laatste startrij was de start iets beter maar helaas in de twee bocht maakten meiden voor haar een foutje waardoor de eersten al vertrokken waren. Na een goede en super snelle wedstrijd kwam Wendy als 4de over de meet.
Ze kijkt terug op een tevreden weekend en kijkt alweer uit naar de volgende wedstrijd in Hilversum!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren