Wendy 6e in Hilversum

Het was weer weekend en dat betekende voor Wendy dat haar derde cross op het programma stond. Dit keer mocht ze afreizen naar Hilversum. Bij aankomst was het weer helaas een beetje somber, regen en best wel frisjes. Maar met volle moed ging ze naar het parcours om deze te verkennen. Na anderhalf rondje was de conclusie dat het er goed nat en vies bij lag. Ook weer veel modder, zou ze hier ooit aan gewend raken?
Door de mechanieker werd de fiets weer snel schoon gemaakt en de reservefiets klaar gemaakt zodat alles er weer spik en span uitzag.
Om 13:35, iets later dan gepland, gingen de dames van start. Iets met een technische storing bij de jury. Wendy had een slechte start en ging pas als 20ste het veld in. Dat werd serieus inhalen geblazen. Al vrij snel lukte dit Wendy en reed ze van rensters naar renster. Bij het ingaan van de laatste ronde lag ze 5de. Voor een bocht eventjes remmen en dan weer terug aanzetten. Helaas waren de remblokjes inmiddels zo versleten dat de remmen niet meer hun werk goed genoeg deden. Wendy viel nog net niet maar moest wel van de fiets waardoor ze helaas een plekje verloor. Snel naar de materiaalpost om te gaan wisselen van fiets. Op de finish kwam ze nog heel dicht bij de nummer 5 maar was het net niet genoeg. Ze werd na een lange inhaalrace toch nog knap 6de.
Inmiddels is alles weer schoon en gepoetst en kan ze uit kijken naar de volgende cross!
© Johan Pieterse & Bjorn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren