Wendy wereldkampioen gravel!

Afgelopen zaterdag was er in Italië het wereldkampioenschap gravel. Om 10:48klonk het startschot en ging Wendy van start voor een wedstrijd van 136km met zo’n 1700 hoogtemeters.
Na een vlakkere eerste 25km kwamen de eerste klimmetjes. Hier werd de groep uitgedund na zo’n 12 rensters en werden de eerste mannen opgepikt.
Na de passage op de finishlijn in Pievo di Soligo stond er een eerste ronde van zo’n 40km te wachten. In deze lus zaten toch wel een paar steile klimmen en afdalingen!
Na zo’n 70km kwam er na een prachtig stuk door de prosecco wijnvelden een stijle klim van zo’n 18% gemiddeld. Wendy reed op kop en nam de afdaling voor haar rekening, na de afdaling kwam er weer een steile klim met percentages tot wel 25%
Hier sloeg Wendy een gat en reed hier weg. Met zo’n 70km te gaan was het nog een hele lange weg te gaan.
Weer terug in Pievo Di Soligo was er nog een ronde van zo’n 40km te gaan. Dit deel was iets vlakker, maar even op adem komen zat er niet in. Vol door na de laatste klimmetjes. Dwars door de prachtige wijnvelden met prachtige uitzichten. Van de uitzichten had ze tijdens de verkenning mogen genieten, dat zat er zaterdag niet in.
De laatste klim kwam in zicht nog een laatste keer 3,5km afzien.
Op de finish bleek het genoeg te zijn voor de wereldtitel bij de leeftijdsgroep 19-34, een fantastisch presentatie!!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren