Wendy 9e in Erwetegem – WCS

Afgelopen maandag mochten de meiden weer laten zien wat ze konden. Ditmaal werd er een wedstrijd gereden op Belgische bodem, Erwetegem, voor een wedstrijd uit de Women Cycling Series. Dit was de één na laatste wedstrijd en ging over een afstand van zo’n 93 kilometer. Voor de NWVG stonden Fleur, Norah, Yvet, Wendy, Arenda en Rixt aan het vertrek. Om 15u klonk het startschot en mochten de meiden eraan beginnen.
Het was een rondje van zo’n 10 kilometer met 2 klimmetjes. Voorafgaand dachten de meiden dat het een vlak parcours was, maar eenmaal aangekomen bleek het toch een ander verhaal… Met maar liefst 1000 hoogtemeters was het toch iets meer klimmen dan voorspelt. Na halverwege koers koos Arenda samen met Bodine Vollering voor de aanval en wisten ze een mooie voorsprong bij elkaar te rijden. Maar helaas werden ze teruggepakt door het peloton. Inmiddels was in het peloton het tempo voor Yvet en Norah te hoog geworden waardoor zij het moesten lossen en de wedstrijd moesten verlaten.
Uiteindelijke draaide de koers uit op een massasprint en zat Wendy goed van voren om zo naar een 9de plek te sprinten! De andere meiden zaten keurig in de buik van het peloton en daardoor zijn we weer een plekje kunnen opschuiven in het ploegenklassement.
Er is nog één wedstrijd te gaan in de Women Cycling Series, de volgende wedstrijd staat gepland op zondag 24 september in Taviers!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren