Wielerronde van Oploo

Afgelopen zondag stond de 34ste Wielerronde van Oploo op de agenda. Een kleine omloop van 3,2 kilometer welke 22 keer afgelegd moest worden. In totaal schoten 7 van onze meiden om klokslag 11 uur in de pedalen voor 70km koers.

In tegenstelling tot een dag ervoor, toen het de hele dag regende, was het nu gelukkig droog. Wel was de temperatuur een stuk kouder en stond er een noordoostelijke windkracht 4. Er stond een internationaal deelnemersveld aan het vertrek. Zo waren er onder andere meiden uit Noorwegen, Denemarken en Duitsland.

Gelijk vanaf de start lag het tempo hoog en werd het op de kant getrokken. Rixt, Manon, Fleur, Sera en Wendy hadden de dag ervoor de Volta Limburg gereden en merkte dan ook dat zij hier nog wat vermoeide benen van hadden. Gelukkig wisten zij zich wel goed stand te houden in het peloton. Evelyn kwam er helaas na een paar rondes achter dat haar achterrem niet meer goed werkte en moest hierdoor de koers verlaten.

Na een paar rondes reed Mieke Kröger, uitkomend voor Women Powered Health, in haar eentje weg en hield dit lang vol. Arenda kon zich goed stand houden van voren en probeerde dan ook meerdere keren om met een klein groepje weg te springen uit het peloton, helaas zonder succes.

Uiteindelijk wisten toch een 4tal meiden de sprong te maken naar de koploopster in koers. De meiden van NWVG hebben deze slag helaas gemist en sprintte uiteindelijk af in het peloton.

16. Arenda van Middendorp

17. Wendy Oosterwoud

20. Rixt Hoogland

28. Manon de Boer

35. Sera Gademan

58. Fleur Smith

DNF. Evelyn Jeeninga

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren