Volta Limburg Classic

Koersen in de heuvels, daar hadden de meiden wel zin in. Manon, Fleur, Rixt, Emma D, Sera en Wendy trokken richting Limburg voor de Volta Limburg Classic. Een nationale klassieker in en rond Eijsden. Een rondje van zo’n 19 kilometer met twee klimmetjes, de Moerslag en het Savelsbos. Deze mochten ze 6x omhoog met als slot nog een finale rondje van 6 kilometer.
Vanaf de start was het meteen een nerveuze bedoeling. Helaas was er dan ook al vrij snel een valpartij waardoor de neutralisatie langer duurde dan gepland. Na de langere neutralisatie werd er serieus koers gemaakt naar de eerste beklimming van de dag. Er werd een strak tempo omhoog gereden waardoor de deur van achter gelijk open stond. Onze dames konden zich goed handhaven in het peloton. Helaas was er boven op de beklimming weer een valpartij waardoor de koers even werd geneutraliseerd. Bovenop de tweede klim werd de koers weer vrij gegeven.
Mede door materiaalpech en niet compleet fit moesten Emma en Sera de koers eerder verlaten. De vier andere meiden hielden goed stand in het peloton. Helaas moest Wendy wederom van fiets wisselen omdat haar remmen het niet meer deden. Gelukkig kon ze goed terugkeren in het peloton. Richting de finale werd er steeds harder doorgetrokken op de klimmetjes. Onze meiden kwamen daardoor in de 3e groep terecht. In deze groep werd Wendy 42e, Manon 44e, Fleur 54e en Rixt 58e. Een nette uitslag tussen alle UCI-rensters!
Gelukkig konden de meiden snel douchen want het was een natte en koude dag.
42. Wendy
44. Manon
54. Fleur
58. Rixt
DNF Sera Gademan
DNF Emma van Deursen
📸 Björn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren