Zuiderzeeronde – TOP

Op zaterdag 8 april stond de eerste wedstrijd van de topcompetitie op het programma. Om 9.45 klonk in Dronten het startschot van de Zuiderzeeronde.
Aan de start stonden voor de NWVG: Arenda, Fleur, Iris, Lisa, Rixt en Wendy. Daarnaast mochten Yvet en Sera ook nog individueel deelnemen!

In de Flevopolder stond deze ochtend helaas weinig wind. De dames waren voorbereid op een hectische koers vanwege de smalle wegen. Deze hectiek werd helaas meteen na de neutralisatie bevestigd met een valpartij waar helaas ook Fleur ten val kwam. Iris en Sera werden ook opgehouden waardoor ze meteen al in een achtervolgende groep terecht kwamen. Fleur kon gelukkig met een beurs lichaam haar koers vervolgen en sloot ook aan in deze achtervolgende groep. Na zo’n 30km was er helaas weer een valpartij waardoor ook Lisa opgehouden werd. Arenda, Rixt en Wendy wisten de dans te ontspringen en zaten netjes in de voorste groep.
Na zo’n 36km was er een lange onverharde/gravelstrook. Wendy probeerde goed door te trekken, maar helaas zonder resultaat. Deze strook lag er goed bij en iedereen kon daardoor relatief makkelijk volgen.

Ondanks dat de voorste groep al behoorlijk uitgedund was, was het nog steeds behoorlijk hectisch. De dames moesten continu alert zijn. Helaas reed Wendy met zo’n 20km te gaan lek, even leek de tubeless band zichzelf te dichten, maar de band werd later toch wel erg zacht. Na een voorspoedige fietswissel was Wendy snel weer in het peloton teruggekeerd.

De drie dames vooraan wisten elkaar goed te vinden en in zich laatste kilometers goed vooraan te positioneren. Rixt reed naar een mooie 5de plek, Wendy 18de en Arenda 21ste.
Lisa, Sera, Iris en Fleur eindigden in de groep erachter op plek 51, 60, 73 en 74.

Met drie dames in de eerste groep werden we 4de in het ploegenklassement. De volgende wedstrijd voor de topcompetitie is eind april met de Ronde van Borsele!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren