Omloop van Herxen

Zaterdag was het dubbel koers. Zeven van onze meiden stonden aan het vertrek in Herxen. Een mooie smalle omloop van 7,7 kilometer. 

Om 12:00 uur gingen er zeven van onze meiden van start in Herxen. Dit was een grote omloop met smalle wegen. Omdat er geloot werd bij de start stonden onze meiden verspreid over het peloton. Voor enkele gelijk een opgave om snel naar voren te rijden op deze smalle wegen. 

Vanaf de start werd er gelijk al flink door getrokken waardoor er toch al wat meiden in moeilijkheden kwamen. Vlak voor de eerste finish passage werd er redelijk voorin gevallen, waardoor alleen Yvet, Arenda en Lisa mee konden met de eerste groep van ongeveer 20 meiden. De rest werd helaas opgehouden door de valpartij. 

Na enkele aanval pogingen kon er niemand weg komen, tot halfweg de wedstrijd. Er reed een kopgroep van 3 weg, zonder NWVG’ers. Hierdoor moesten we met enkele andere meiden in de achtervolging. Echter door het goede afstopwerk van de ploegengenoten van meiden uit de kopgroep, was dit onmogelijk. Helaas viel Arenda ook nog eens weg door een lekke band. Na een paar pogingen om de kopgroep terug te halen stagneerde het tempo in het peloton waardoor Evelyn terug kon keren vanuit een achterliggend groepje. 

In de laatste ronde slaagde Lisa er nog in om weg te rijden met een groepje. Zij won van dit groepje de sprint voor plek 4. Daarachter kwam Yvet als tweede van het peloton over de streep en ook Evelyn finishde in het peloton. De rest van de meiden hebben hun koers ook in hun desbetreffende groep kunnen finishen. 

4. Lisa Bouwers

9. Yvet Schoonewille

27. Evelyn Jeeninga

29. Iris Schultinga

36. Emma Russchen

42. Elles Hageman

DNF Ryanne Bekius

DNF Arenda van Middendorp

📸 Inge Schoonewille

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren