CX Heerde

Afgelopen zaterdag stonden Pam en Wendy aan het vertrek van de nationale cross van Heerde. Deze cross speelde zich af op en naast het Heerderstrand. Onder het genot van een mooi zonnetje stonden er een kleine 30 dames aan het vertrek van de gecombineerde wedstrijd elite,beloften,amateurs en junior dames.
Pam had een mooie start positie op de tweede rij en kwam daardoor goed uit het vertrek. Wendy mocht iets verder van achteren starten waardoor het een achtervolging ritje ging worden.
Wendy kwam de eerste ronde als 13e door, maar ze moest nog even warm draaien. Vooral het lange rechte stuk richting start finish lag haar goed, waardoor elke ronde wat plaatsen kon goed maken.
Pam had ondertussen ook netjes haar ritme gevonden in haar eerste cross van het seizoen. Ze eindigde de wedstrijd op een 22e plaats.
Wendy ging de laatste ronde in op een 8e plaats, maar kort achter 3 andere dames. Met een paar harde snokken op de lange rechte stukken en goeie technische passages wist Wendy deze 3 dames voorbij te steken, waardoor ze haar eerste cross op een nette 5e plaats eindigde.
Kortom een mooie start van het cross seizoen voor beide dames!
📸Ronny wormgoor & Bjorn van der schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren