NCK Dronten

Voor de allerlaatste wedstrijd van het seizoen is de ploeg afgereisd naar de polder. Dronten om precies te zien. Strijdtoneel van het Nederlands club kampioenschap ploegentijdrit. Een veelbesproken wedstrijd waarbij alle hardrijders van Nederland tezamen komen. Onze hardrijders van dienst waren Manon de Boer, Anouska Koster, Rixt Hoogland en Fleur Smith. Zij mochten het 33km lange en snelle parcours gaan bedwingen.

Voorafgaand aan de beruchte dag werd er flink gelobbyd. Voorgaande editie veroverden de meiden een derde plaats. Dit jaar wisten ze dat een podiumplaats wederom een realistisch doel zou zijn, maar andere ploegen kwamen echter ook met sterke rensters aan de start. Het zou dus geen makkelijke opgave worden.

Op de wedstrijd dag zelf werd er nog één laatste keer samen in formatie gefietst en daarna was het een kwestie van banden pompen, schoenen strak en na het warmrijden richting start.

De start verliep vlekkeloos, het tempo lag meteen moordend hoog en er werd strak doorgedraaid. Na zo’n 5 kilometer ging het echter mis. Rixt kreeg kramp en kon met één functionerend been het tempo niet meer volgen. De meiden stonden er vanaf dat moment met z’n drieën voor. Manon en Anouska bleken de echte tempomakers en met Fleur op de bagagedrager werd de rest van de ronde afgewerkt. De broodnodige aanmoedigingen vanuit de ploegleiderswagen waren niet te missen. De dames kwamen over de finish met een tijd van 41:57 en doken daarmee drie seconden onder de tijd van Jan van Arkel. Geen enkel team kwam daarna nog onder de tijd van de NWVG.

Verbijsterd, opgelucht en euforisch mocht de formatie aan het eind van de dag hun rood, wit en blauwe truitje ophalen!

Ze stonden niet alleen op het podium voor deze titel, de NWVG werd ook eerste in het clubklassment. Aan het begin van de dag heeft de jeugd namelijk een derde plaats behaald! Daarmee werd de basis gelegd voor deze overwinning. De nieuwelingen en junioren wisten ook goed hun mannetje te staan en de mannen van NWVG vielen net buiten het podium en werden vierde.

📸Dick Soepenberg

📸Willem Koster

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren