Ronde van Twente – WCS

Zaterdag 2 juli stond er weer een koers van de Women Cycling Series op het programma. Ditmaal mochten we met zes dames van start in de ronde van Twente: Wendy, Rixt, Manon, Iris, Pam en Lisa. Een aantal van de meiden reden de avond ervoor nog een criterium in Leek dus het was even afwachten hoe het met de benen zat.

Als we zeggen ‘Ronde van Twente’ dan kijken er een paar dames in de ploeg erg blij, ‘thuiskoers voor mij’ hoorde we van een blije Wendy. Ook voor Rixt en Pam was dit bekend terrein. Het parcours bevatte een aantal smallere wegen, glooiende ‘bergen’ en slecht liggende klinkerwegen door het mooie Twente. Elske werd er dan ook raar op aangekeken toen ze een aantal vragen stelde over het parcours tijdens de ploegleiders vergadering. ‘Hoe weet jij dat, jij komt toch uit het Noorden?’

In het klassement van de WCS stond Rixt vrij goed en zo spraken de meiden voor de koers ook duidelijk af wat de bedoeling was en hoe ze Rixt konden helpen. ‘Hier moet je voorin zitten’ zei Wendy, ‘daar gaat het vast en zeker op een lint’ hoorden de meiden van Rixt.

Na een goede bespreking konden de meiden van start en al snel kwamen de eerste tussensprints waar de meiden samen goed naar voren reden en Manon Rixt goed kon afzetten om de puntjes mee te pakken. Hier en daar was er een valpartij door het zenuwachtige koersgedrag van een aantal dames in het peloton maar onze dames wisten ze elke keer goed te ontwijken. Alhoewel Iris zichzelf al door de lucht zag vliegen toen ze een aantal meiden erg hard zag vallen.

Na de laatste keer ‘klimmen’ over de Rijsenberg draaide het peloton de N-weg weer op en daar zitten ook ‘kattenogen’. Jammer genoeg reden een aantal meiden hier hard overheen waardoor er opnieuw een flinke valpartij ontstond. Iris en Manon konden hier snel op reageren en reden mooi in het peloton verder maar Wendy en Lisa moesten vol in de rem en helaas kon Rixt de val net niet ontwijken. ‘Ben je oké Rixt’ vroegen Wendy en Lisa waarna Rixt snel ja knikte en zo fietsten de meiden snel door. Rixt haar ketting zat vast en dus duurde het even voordat Rixt verder kon.

‘We moeten bij deze groep blijven Lies en op Rixt wachten’ zei Wendy toen ze samen met Lisa verder reed. Zogezegd zo gedaan, Rixt sloot na een stukje achter de auto weer aan en daar gingen de meiden volle bak terug naar het peloton. Lisa moest na haar hulp Wendy en Rixt de laatste meters laten lopen maar na een peptalk van Elske kon ze weer aansluiten bij het peloton. Zo gingen we dus op een gekke manier de finale in…

Lisa en Rixt konden elkaar in de laatste 5 kilometer goed vinden en zo konden ze elkaar dan ook helpen met de sprint, tot er op 3 kilometer van de meet een val was waar Lisa omheen moest en Rixt uit het oog verloor. Gelukkig kon Rixt zichzelf goed redden en reed ze ondanks har val wel naar een 10e plek. De andere meiden reden de koers netjes uit in het peloton.

Pam had nog wat last van haar pols na een nare val en tijdje terug maar ook zij kwam, moe maar voldaan, over de streep.

De meiden hadden zeker op meer gehoopt maar ze kijken terug op een koers waar ze goed geprobeerd hebben om samen te werken! Op naar de volgende koers op zaterdag 9 juli, de Omloop der Zeven Heuvelen. De laatste wedstrijd van de WCS!  

Uitslag

10 Rixt Hoogland

31 Lisa Bouwers

40 Wendy Oosterwoud

48 Manon de Boer

53 Iris Schultinga

82 Pam Schutten

📷 Bjorn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren