Ronde van Kloosterburen

Naast dat het team van start ging in de laatste wedstrijd van de WCS werd er zaterdag ook gekoerst in Kloosterburen.

Vier dames van de NWVG-Uplus stonden zaterdag avond aan de start bij de Ronde van Kloosterburen. Op een snel rondje mochten de dames 35 keer rond, goed voor 40 km.
Na een snelle start klonk gelijk in het begin van de koers de bel voor het 3-rondenklassement. Dit was geen prooi voor onze dames, maar toch zaten ze nog goed met zijn vieren voorin de koers.
Halverwege koers werd er gebeld voor een premie sprint, hierbij zat Yvet van voren waarna ze besloot door te trekken. Hierdoor reed zij weg met nog iemand anders. Een ronde later kwam er nog een renster aansluiten en een ronde daarna nog vier dames, met daarbij ook Nienke en Myrte. Hierdoor zat de NWVG-Uplus met drie meiden vertegenwoordigd in de kopgroep. Achter de kopgroep in het peloton reed Evelyn voorin het peloton en deed daar het nodige afstopwerk. De kopgroep draaide goed door en bleef zo de hele koers weg. Bij het ingaan van de laatste ronde hield Nienke het tempo goed hoog om demarrages te voorkomen. Hierdoor konden Yvet en Myrte voor de sprint gaan en sprintten ze naar een 2e en 3e plek. Dubbel podium voor het team!

Uitslag:
2e Yvet
3e Myrte
7e Nienke
12e Evelyn

📷 Inge Schoonewille

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren