Meerdaagse Noordenveld Westerkwartier

Dag 1 – Nieuw-Roden

Op maandag 27 juni stonden Myrte Sandu, Lisa Bouwers, Tessa Bergsma, Evelyn Jeeninga, Yvet Schoonewille, Daniëlle Venema en Fleur Smith aan de start van de eerste etappe van de Amysoft Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier.

De start was in het centrum van Nieuw Roden. Er moest 50KM gekoerst worden; een criterium dwars door de woonwijk, met de nodige uitdagende bochten.

Het was een kletsnatte koers met veel regen maar volop strijd. Ondanks vele aanvallen bleef het peloton compleet en werd het een massasprint. Fleur, Myrte en Lisa reden in dit peloton naar een 6e, 7e en 12e plaats en doen dus nog volop mee in het eindklassement voor de gele trui!

Uitslag
6. Fleur
7. Myrte
12. Lisa
16. Tessa
17. Evelyn
22. Yvet

Dag 2 – Peize

Op dag 2 van de wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier startten de meiden in Peize. Vandaag stonden Fleur, Yvet, Sanne, Lisa, Tessa, Danielle, Myrthe, Evelyn en Iris aan de start, een mooie grote groep NWVG-dames! Het was een kort rondje met veel bochtjes en klinker. Gelukkig was het weer een stuk beter dan op dag 1 en werd het dus geen glibberen en glijden door de straten in Peize.

Om zes uur luidde het startschot en vertrokken de dames als een speer. Na een aantal mislukte aanvalspogingen van de ploeg lukte het na een paar rondes toch om met een groepje weg te komen. Iris sprong met nog drie andere dames weg uit het peloton. Door goed afstop werk van de rest van de ploeg bleef de kopgroep weg. Uiteindelijk moesten er twee dames uit de kopgroep lossen, waardoor Iris voor plek 1 en 2 kon gaan strijden. Na een mooie strijd werd Iris 2e! Achter de kopgroep kon het peloton zich ook op gaan maken voor de eindsprint, waarin Fleur nog mooi in de top tien wist te eindigen! De dames hebben goed teamwork laten zien en een mooie koers gereden!

Uitslag
2. Iris
10. Fleur
13. Yvet
17. Tessa
23. Lisa
24. Evelyn

Dag 3 – Leek

Op dag 3 van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier stond er een grote delegatie van de dames aan de start, onze kampioenen Rixt en Manon werden namelijk gehuldigd! Naast deze twee waren ook Fleur, Yvet, Wendy, Evelyn, Sanne, Iris, Tessa, Nienke, Lisa en Myrthe aanwezig. Manon trok na 5 rondes al in de aanval samen met Maaike de Vries. Ze wisten dit lang vol te houden, maar na een tijdje verloor Manon haar medevluchter waarna het niet meer lang duurde voordat ook zij werd bijgehaald. Maar strijdlustig als ze was bleef ze het proberen, helaas zonder succes. De koers liep uiteindelijk uit op een massasprint.

Uitslag
6. Yvet
7. Sanne
9. Wendy
11. Fleur
12. Lisa
14. Myrte
15. Iris
24. Rixt
27. Manon
29. Nienke
30. Tessa

Dag 4 – De Wilp

Op dag 4 van de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier startten de meiden in de Wilp. Vandaag stonden Fleur, Yvet, Sanne, Nienke, Tessa, Danielle, Myrthe en Evelyn aan de start, wederom een mooie grote groep NWVG-dames! Het was een mooi rondje met een scherpe bocht en een mooie lange weg richting de finish.

Om zes uur luidde het startschot en vertrokken de dames. Er werd vanuit NWVG aanvallend gereden en verschillende dames hebben aanvalspogingen ondernomen. Uiteindelijk eindigde de koers na 50 km in een sprint waarin Sanne knap een derde plek wist te bemachtigen. In het eindklassement wist Fleur een nette 6eplek te behalen!

De dames hebben goed teamwork laten zien en een aantal mooie koersen laten zien met 2 behaalde podiumplekken.

Uitslag
3. Sanne
6. Myrte
7. Fleur
14. Tessa
15. Nienke
16. Evelyn
18. Yvet

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren