Rixt Nederlands Kampioen weg!

De week van het NK wielrennen werd afgesloten met de Elite zonder contract. Met maar liefst 10 dames van de NWVG-Uplus aan de start. De ronde ging over 14km met daarin 2 beklimmingen van de VAMberg welke 8x verreden moest worden.
Op zondagochtend werd er verzameld op het grasveld onderaan de VAM.
Aan de start voor de NWVG-Uplus stonden: Rixt, Wendy, Fleur, Sanne, Lisa, Manon, Iris, Yvet, Pam en Nienke. Er was een ontspannen sfeer en de dames hadden er zin in! Na de winst van Manon op het NK tijdrijden was de eerste titel al binnen, was het mogelijk om voor de dubbel te gaan binnen het team?
Om 10u klonk het startschot voor de strijd om de nationale driekleur! De wedstrijd begon vrij tam en tijdens de eerste beklimming van de VAMberg werd er flink doorgetrokken. De deur aan de achterkant stond open, maar nagenoeg het hele peloton bleef compleet.
Met nog zo’n 4 ronden te gaan reed de beslissende kopgroep weg met daarin Rixt. In het peloton begonnen de dames te overleggen. WV Schijndel was met 4 dames vertegenwoordigd in de kopgroep van 11. Ze besloten de druk er een beetje op te houden zodat de dames vooraan goed bleven samenwerken.
De bel voor de laatste ronde en de dames gingen toch naar elkaar kijken. Het gat was inmiddels al flink teruggelopen en de samenwerking vooraan even zoek. Met zo’n 35 seconden voorsprong begonnen de dames aan de laatste beklimmingen van de VAMberg. Rixt zat goed gepositioneerd en probeerde het hoofd koel te houden.
De uitslag is inmiddels bekend en met een mooie sprint op de VAMberg weet Rixt de dubbel voor de NWVG binnen te halen en is ze de nieuwe Nederlands Kampioen Elite Z.C.
De rest van het team heeft super gereden en bijna alle dames hebben de finish gehaald op dit zware parcours!
Twee nationaal kampioenen in het team, dat is een moment om niet te vergeten!

Uitslag

🥇Rixt Hoogland

17 Wendy Oosterwoud

28 Manon de Boer

35 Sanne Westra

45 Iris Schultinga

55 Fleur Smith

74 Lisa Bouwers

75 Nienke Smit

Dank Gert Jan voor de prachtige foto’s!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren