Omloop der Kempen

Zaterdag 14 mei was het weer tijd voor de Omloop der Kempen. Een goed georganiseerde UCI 1.2 koers in Veldhoven van 125km met daarin een aantal kasseienstroken. Namens de NWVG stonden Yvet Schoonewille, Lisa Bouwers, Tessa Bergsma, Sanne Westra en Fleur Smith aan de start.

Voor Sanne was dit haar eerste koers voor de NWVG en tevens ook haar debuut bij de elite vrouwen! Ook Tessa is terug van weggeweest en was na een paar seizoenen afwezigheid weer in het shirtje van NWVG aan de start te vinden.

Zoals we Omloop der Kempen kennen is dit vaak een hectische koers. Er stond deze dag weinig wind en de zon scheen volop, dus de voorspellingen waren dat het lang bij elkaar zou blijven. Goed voorin zitten was dan ook een pre gezien de kasseienstoken en de hectiek.

De meiden hadden hier helaas wat moeite mee en halverwege koers zaten ze toch wat te ver van achteren en dat werd fataal op de kasseienstroken. Yvet, Lisa, Sanne en Tessa hebben toch nog een mooie 90km gekoerst maar werden op de lokale ronde uit koers gehaald. Fleur reed de koers uit in het peloton.

Als met al een mooie koers dag en weer veel geleerd voor de rest van het seizoen. 

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren