Rixt sprint naar een derde plek in de Trofee Maarten Wynants – WCS

Op zondag 8 mei stond de tweede wedstrijd van de Womens Cycling Series, de gecombineerde clubcompetitie van Nederland en Belgie, op het programma. De wedstrijd in Helchteren ging over een 10 omlopen van 9km! 

We stonden aan de start met Iris, Manon, Pam, Rixt, Wendy en Yvet aan de start. Na de vorige wedstrijd stonden we derde in het ploegenklassement. Van te voren was het doel dan ook om actief van voren te koersen en elkaar goed op te zoeken. 

De dames sloten achteraan in de rij bij de start en nadat het startschot geklonken had begon de eerste hectiek. Het tempo lag meteen hoog waardoor het lastig was om van voren te komen. De dames wisten elkaar goed te vinden en konden zo goed van voren komen.
Helaas was er een vrij grote valpartij waardoor een aantal dames opgehouden werden. Yvet kwam hierdoor in een groepje terecht die de aansluiting met het peloton niet weer terugkreeg. Hierdoor moest zij jammer genoeg vervroegd de koers verlaten. 

De andere dames wisten goed van voren te blijven en meerdere keren mee te springen. Manon zat nog een tijdje goed in de kopgroep, maar veel ruimte kregen ze niet. Alle aanvallen werden vrij snel teniet gedaan waardoor we ons konden voorbereiden op een massasprint.
Iris, Pam, Manon en Wendy hadden elkaar goed gevonden, maar hadden moeite om op te schuiven in de laatste kilometers. Ze eindigden kort bij elkaar maar helaas geen punten. Rixt wist haar positie vooraan goed vast te houden. In de sprint wist ze genoeg op te schuiven om naar een mooie derde plek te rijden! 

Jammer genoeg was Rixt de enige in de top 30 waardoor we voor het ploegenklassement wat puntjes hebben laten liggen en staan nu 5de in het ploegenklassement.  Volgende week staat de derde wedstrijd van de WCS op het programma. We rijden op zondag 15 mei de GP Juma in Everberg (Belgie)!
 


hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren