GP Juma Leuven – WCS

Op zondagmiddag reden we de derde wedstrijd van de women’s cycling series, de GP Juma Leuven in Everberg. De wedstrijd werd verreden op een omloop van 9.7km met daarin een dikke 100 hoogtemeters per rondje. Met 10 ronden op het programma bracht dat het totaal op ruim 1000 hoogtemeters.

Nadat Fleur op zaterdag ook al omloop der Kempen had gereden sloten op zondag Iris, Pam, Manon, Rixt en Wendy aan. Naast het nodig klimwerk was ook het kwik flink gestegen. De eerste echte warmte van dit jaar zorgde ervoor dat de dames niet zo goed wisten hoe ze hier op gingen reageren.
Om 15u vertrokken de dames voor hun kleine 100km koers. Vanaf het begin werd er redelijk afwachten gekoerst en de aanvallen warden snel terug gereden. Pam had veel last van de warmte en moest helaas eerder de wedstrijd verlaten. Helaas moesten Iris en Wendy 1.5 ronde voor het einde ook het peloton laten gaan. In combinatie met de warmte hadden ze niet de benen die ze gehoopt hadden. Fleur kwam steeds beter in de koers nadat ze de zware benen van de dag ervoor steeds verder achter zich liet. Manon en Rixt wisten goed van voren te rijden. Helaas reden er eerst 2 dames, en daarna nog 3 dames weg waar ze niet direct op konden reageren. De eerdere pogingen hielden geen stand en het was ook een beetje afwachten wat de rest van het peloton ging doen. Aangezien het laatste stuk van de ronde richting de finish vrij bochtig was was het zaak om tegen het einde van de koers goed van voren te zitten. Manon deed nog een ultieme poging richting het einde van de laatste klim, maar het gat werd in de afdaling snel dicht gereden. Rixt zat nog goed van voren en wist in de laatste hectische kilometers nog goed op te schuiven.

Rixt sprintte uiteindelijk naar een 2de plek van het peloton wat een 7de plek in de daguitslag opleverde. Manon finshde net buiten de top 30 en Fleur eindigde in de staart het peloton, kort daarachter finishten Wendy en Iris.

Al met al een afwachtende koers in zware omstandigheden. Vrijdag staan de dames aan de start van Veenendaal-Veenendaal en het weekend rijden de dames een tweedaagse in Belgie.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren