EPZ Omloop van Borsele

Het was weer tijd om met volle wagens naar het zuiden te vertrekken. Dit maal richting Zeeland voor de Omloop van Borsele. Vrijdagavond stond er voor Manon, Yvet en Fleur een tijdrit op het programma en de volgende dag zouden Rixt, Lisa en Pam aansluiten om als zestal aan de start te staan van de UCI 1.1 koers

EPZBorsele

©Bjorn van der Schoot

De tijdrit van vrijdag verliep over een parcours van 20,5 km. Met start en finish in ‘s heerenhoek, inclusief een uitstapje langs de zeedijk. Echter hebben de meiden daar weinig van meegekregen, want die vlogen over het parcours heen. Manon reed een zeer korte uitslag en werd vierde, tevens eerste clubrenster. Altijd een vervelende plaats, want wat had ze graag met die champagne op het podium gestaan. Fleur reed tevreden naar een 21e plaats en Yvet volgde op plek 36.

Op de zaterdag werd de klassieker verreden. Na enkele calamiteiten werd de koers een half uur later en met 50km minder op het programma toch vrijgegeven en gingen de dames van start. De wind zal zoals vaak in zeeland scherprechter worden voor het koersverloop en het volledige peloton was er op gebrand om voorin te zitten en mee te springen in die eerste waaier. Deze hectiek zorgde voor vele valpartijen en een peloton dat in groepen uiteen viel. Rixt en Manon wisten zich heel knap te handhaven in deze chaos en kwamen na een korte koers van zo’n 2 uur binnen op plek 27 en 73. De andere meiden probeerde in achtervolgende groepjes de aansluiting te maken met het peloton. Ze kwamen nog heel dichtbij, maar bij ingaan van de lokale ronde werden ze uit koers gehaald.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren