Paaseieren zoeken in Gerwen

Afgelopen maandag stond er voor Yvet, Pam en Wendy weer een wedstrijd op het programma. Ditmaal trokken de dames richting het altijd gezellig brabant voor de grote ronde van Gerwen. Deze wedstrijd was een mooie omloop van 3.5km met start in finish in het mooie Gerwen. Naast de dames van de NWVG-Uplus stonden er nog een paar kleppers aan het vertrek namelijk Ellen van Dijk, Pauliena Rooijakkers en Evy Kuijpers. Kortom genoeg ingrediënten voor een mooie koers.

Om 14:00 viel het startschot voor 60km koers, het tempo zat er vanuit het vertrek gelijk goed in. Waardoor het peloton om sommige momenten om een lang lint getrokken werd. Het duurde dan ook niet lang voordat de eerste schifting werd gemaakt. Pam en Yvet konden hierdoor helaas niet het tempo van het peloton volgen en vormden daarachter een mooie groep die goed samenwerkten om terug te keren. Vanuit het peloton reed er na enkele ronden 3 dames weg die samen de leiding in de koers pakten, hierachter zat Wendy keurig in het peloton.

Na ongeveer 30km vond mevrouw van Dijk het wel welletjes geweest en trok het tempo hard de hoogte in. Als gevolg dat ze samen met 2 anderen de oversteek maakte naar de kopgroep en daarachter het peloton in twee groepen scheurde. Op dit moment zat Wendy helaas te ver van achteren en kwam ze terrecht in de 3e groep van de wedstrijd die voor plek 14 reed op dat moment.

In de laatste paar ronden veranderde er weinig aan de samenstelling van de groepen en sprintte Wendy naar een 26e plaats, Pam en Yvet reden de koers netjes uit op een 52e en 53e plaats.

Aanstaande vrijdag en zaterdag zullen de dames aan het vertrek staan in Borssele en ook zaterdag wacht er een criterium in Hengelo.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren