Wim Hendriks Trofee – Women Cycling Series

foto: Paul Hinnick

Op zondag 27 maart stond met de Wim Hendriks Trofee in Koewacht de eerste wedstrijd van de women cycling series op het programma. In Zeeland werden 2 grote en 3 kleine rondes verreden met in elke ronde een strook kasseien.

De dames en begeleiding vertrokken al op zaterdag richting Zeeland en verkenden bij aankomst in het zonnetje de grote en de kleine ronde voor de wedstrijd. De eerste conclusie was: de kasseien vallen mee, maar de wind kan wel eens een belangrijke rol gaan spelen.

Op zaterdag klonk om 13.00 het startschot voor Fleur, Lisa, Manon, Rixt en Wendy. Het was de eerste wedstrijd van de WCS, de opvolger van de clubcompetitie, dus het was afwachten hoe het peloton zou zijn. Er werd vertrokken zonder neutralisatie en het tempo werd meteen opgeschroefd. Al snel werd duidelijk dat het een hectische koers zou worden, de wind was gematigd aanwezig en daardoor bleef het gehele peloton bij elkaar. Vroeg in de wedstrijd waren er al enkele valpartijen, waarbij ook Wendy betrokken was. Gelukkig kwam ze zonder erg vanaf maar moest wel in de achtervolging. Voor Manon was het ook achtervolgen nadat ze op opgehouden werd door een aantal valpartijen. Ondertussen wisten Rixt en Lisa zich vooraan in het peloton goed te vinden. De andere dames wisten daarna ook goed op te schuiven en met z’n 5’en reden we goed vooraan in het peloton.

Helaas bleef het niet bij enkele valpartijen en raakten Wendy en Lisa weer betrokken bij een valpartij. Lisa kon haar weg vervolgen met enkele schaafplekken en wist netjes weer de voorkant van het peloton op te zoeken. Wendy moest helaas van fiets wisselen en reed de wedstrijd uit achter het peloton.

In de finale zochten de dames elkaar goed op en reed Manon de anderen nog naar voren. Helaas was het flink hectisch in de laatste kilometer en konden Fleur, Lisa en Rixt elkaars wiel niet meer vinden. Rixt sprintte aan de linkerkant van de weg naar een 10de plaats, Lisa en Fleur aan de rechterkant naar plek 20 en 23. Met deze klasseringen werden we 3de in de ploeg uitslag!

Al met al een hectische wedstrijd waarin de dames elkaar goed wisten te vinden en de volgende wedstrijd op kunnen voortbouwen. Helaas ook genoeg pech, dus komend weekend is het tijd voor een herkansing. De dames staan aan de start van de Volta Limburg Classic, een nationale wedstrijd in Limburg met de nodige hoogtemeters.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren