The day after in Oploo

Foto gemaakt door Vic Geerlings

Waar we de dag ervoor nog in zuid limburg waren stond er zondag alweer een Omloop op het programma in het brabantse land, namelijk Oploo. Namens ons team stond Wendy aan de start. Waar op zaterdag nog af en toe sneeuwbuien naar beneneden kwamen, scheen er een klein zonnetje achter de wolken. De grote vraag was of Wendy haar benen weer helemaal hersteld waren van de inspanning van een dag ervoor, want de Volta Limburg is altijd een zware koers.

Om half 1 klonk het startschot voor een wedstrijd van 70km op een rondje van zo’n 3 kilometer, de dames mochten dit parcours 20 keer afleggen. Aan de start stond een groep van ongeveer 40 rensters die er allemaal op gebrand waren om de gouden helm van Oploo te winnen. Bij de eerste doorkomst na 3 km was het gelijk duidelijk dat oud winnares Thalita de Jong op jacht was naar de leidersprijs, zij passeerde namelijk gelijk als eerste de meet. Hierna begon het spel voor wie erin de kopgroep plaats mocht nemen. Ronde lang bleef er niet echt een groepje ver voor het peloton uit, maar werd er elke keer weer gesprint voor de premies. Ook Wendy deed hier keurig aan mee en wist hierin een 3e premie mee naar huis te nemen. Na ongeveer 10 ronden koers ontstond er een kopgroep van 4 rensters die voor 5/6 ronden vooruit bleven. Helaas zat Wendy hier niet bij, maar ze zag dat top favoriet de Jong ook niet aanwezig was, dus maakte ze zich geen zorgen.

4 rondes voor het einde was dan ook weer het gehele peloton compleet en maakte de groep zich op voor een massasprint. Deze werd afgetekend gewonnen door Thalita de Jong en Wendy kon sprinten naar een nette 15e plaats. Waar ze met een tevreden gevoel op terugkijkt. Een dag na de Volta toch weer mooi wat koers kilometers opgedaan voor de wedstrijden die nog komen.

De volgende klassieker voor de meiden staat alweer op hun te wachten, de zuiderzee ronde in Dronten aanstaande zaterdag. Deze wedstrijd is onderdeel van de Topcompetitie.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren