Ronde van Twente

8 juli, 12 uur, 31 graden en wat doen onze meiden? Juist, koersen natuurlijk!

De ronde van Twente (WCS) stond op de kalender en onze meiden stonden hier met een sterke ploeg aan de start. Manon, Iris, Sanne, Rixt, Wendy en Lisa gingen in de warmte samen de strijd tegen de andere dames aan.

Door de warmte was de koers van 105 km ingekort naar 95 km. 105 km was al niet echt heel ver dus de meiden baalden best wel maar kop op en ook van deze 95 km een goede koers maken!

De meiden reden echt super van voren en vielen om de beurt aan. Zo maakten ze de koers en werd er goed naar ons roze pakje gekeken door de andere ploegen. Iris en Manon begonnen de strijd, Lisa volgde en daarna reed Wendy weg en sloeg een gat!

Het aanvallen werd helaas niet beloond, alle gaten werden dichgereden en als er een groepje weg was mer een paar van ons, werkten de andere ploegen niet mee. Zo eindigde de koers na 2.5 uur in een sprint voor plek 2. Wendy trok de sprinttrein goed naar voren en Lisa en Rixt konden naar een 11e en 12e plek sprinten.

Een super koers en ondanks dat we naast het podium grijpen, reden we een super wedstrijd als team! Deze kunnen we zeker meenemen naar de volgende wedstrijden!

Lisa had haar camera ook weer eens mee, dus voor de liefhebbers, ook koersverslag in video vorm ;)

©Peter Schultinga & Bjorn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren