NK Streetrace

3 juli,de dag van het Nederlands Kampioenschap Streetrace in Ruinen.

Elles, Ryanne en Sera stonden aan de start! De organisatie wist een mooi technisch parcours uit te zetten. Om 15:15 klonk dan ook het startsignaal voor ruim 50 minuten wedstrijd. Al snel in de wedstrijd was er een valpartij, waardoor er verschillende gaten vielen. Sera mistte daardoor de aansluiting met de nummer één, en belandde met 2 anderen om de strijd voor plek 2 en 3. Ze merkte al snel dat ze sterk en gebrand was om er alles uit te halen wat er in zat!
Bij streetrace komt er veel tactiek bij kijken, hoe ga je om met je concurrentie en wanneer kies je ervoor om op kop te zitten. De laatste drie rondes gingen in, Sera bedacht zich geen moment en pakte de kop. Die positie 2 ligt zo dicht bij, dit kan ze niet meer uit haar handen laten glippen. En dat is gelukt, een fantastische 2e plek !
Dit was voor Sera het hoogst haalbare en ze is dan ook ontzettend blij met deze tweede plek!
De start van Elles ging wat minder, iemand anders haakte met haar stuur in die van haar, waardoor ze beiden stil kwamen te staan. Balen, waardoor ze als een van de laatsten de eerste bocht doorging. Ze heeft zich herpakt en haalde zo weer een aantal rensters in, en sloot zo bij een groepje aan. Al snel haalde ze ook dit groepje in. Het was een leuk parcours, maar door de slechte start heeft ze helaas nooit echt in de wedstrijd gezeten. Haar doel was om top 10 te rijden, en dan is 16e niet echt wat ze ervan verwacht had.
Ryanne stond voor het eerst aan de start! Ze vond het erg leuk om te doen. Het is een hele andere tak van sport dan wielrennen. Hier heb je techniek en het beheersen van je fiets ook bij nodig. Ze is van plan als het lukt vaker mee te doen!

© Gademan fotografie

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren