ZLM Omloop der Kempen UCI 1.2

Op zaterdag 20 mei stonden Fleur, Iris, Lisa, Manon, Rixt en Wendy aan de start van de Omloop der Kempen. Deze klassieker voerde ons over de wegen in de streek de Kempen in het zuiden van Brabant. Deze UCI 1.2 wedstrijd was een kleine 130km lang en er stond een mooi deelnemersveld aan de start.

Om 16u gingen de dames van start voor de grote omloop door het zuiden van ons land. De wind was aanwezig dus het was opletten geblazen. Naast de wind waren er ook een aantal kasseistroken opgenomen in het parcours. Het peloton was nerveus en behoorlijk chaotisch. Ondanks de harde wind bleven de echte waaiers uit. Het ging een aantal keer op de kant, maar echt breken deed het nooit. De keer dat het peloton eventjes brak duurde niet heel lang en alle dames keerden daarna netjes terug in het peloton.

Gelukkig zat de begeleiding niet stil. Wendy kon niet meer schakelen en na een voorspoedige fietswissel keerde ze snel terug in het peloton. Ook de verzorgers moesten hard aan het werk, want met >20 graden moesten de dames goed drinken en werden er genoeg bidonnetjes aangepakt.

Na zo’n 110 kilometer begonnen de dames aan de laatste 2 finale rondes van 10km. Fleur, Lisa en Rixt zaten bij het ingaan van de finale lus goed van voren. Iris, Manon en Wendy zaten ook netjes in het peloton. In de hectiek van de laatste ronde was het lastig om positie te houden. Alle dames finishten netjes in het peloton maar een top klassering zat er niet in vandaag.

We hebben weer mooi wat wedstrijdkilometers in de benen en volgende week zal een groot deel van de dames afreizen naar Tsjechie voor een meerdaagse wedstrijd!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren