Ronde van Zeijen

Het was weer tijd voor een criterium. Dit keer hoefden we niet ver te reizen naar Zeijen. Het was een leuk rondje van 1 kilometer met maar liefst 8 bochten erin. Dat vergt stuurmanskunsten. Met 10 dames aan de start waren wij goed vertegenwoordigd!

Vanaf de start zat het tempo er gelijk goed in. Er werd doorgereden en door het bochtige parcours ging het peloton op een lint. De aanval werd door verschillende NWVG dames ingezet. Al vrij snel ontstond hierna een kopgroep van 3 dames. Helaas zat er nog niemand van ons bij. Emma is naar de kopgroep toe gereden met iemand in haar wiel. Hierdoor werd de kopgroep uitgebreid naar 5 rensters. Helaas lukte het met verschillende goede pogingen van onder andere Sanne, Yvet en Lisa het niet om de kopgroep te komen versterken. Na heel wat rondjes en bochten verder over de klinkerwegen mocht het peloton afsprinten. Hierbij werden Sanne en Yvet netjes eerste en tweede van het achtervolgende groepje. De andere dames reden in het peloton uit.

Hierna was het tijd voor de finale in de kopgroep met nog een paar rondjes te gaan. In de laatste ronde werd er aangevallen en ging het tempo omhoog. Emma zat voor het ingaan van de laatste bocht niet ideaal gepositioneerd en werd vierde.

Een aantal dames had vermoeide benen van de drukke koersdagen, toch is er goed gereden en er is weer veel geleerd!

📸 Wiebe Sietze

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren