Gracia Orlová

Dinsdag 25 april vertrokken Wendy, Fleur, Rixt en Iris richting Tsjechië voor de vierdaags etappekoers Gracia Orlová! Gelukkig mochten we hier last minute nog starten als mix team met de Adelaar. De voorbereidingen waren hierdoor niet optimaal, maar de meiden vertrokken vol goede moed richting Tsjechië!

Donderdag ging de meerdaagse van start met een etappe van 100 km met een stijging van 1300 hoogtemeters. De finishlijn lag bovenop een stijl kasseien klimmetje waar Wendy een nette 50e plek wist te behalen! De rest van de meiden volgenden hierna, en wisten ook in de eerste groep te finish! Een prima eerste dag!

Op de tweede dag stond de koninginnenrit op het programma! Het beloofde een zware dag te worden, waarin wel eens grote tijdsverschillen konden ontstaan. Om 11 uur klonk het startschot en reden de meiden een plaatselijke ronde om vervolgens te beginnen aan de zwaarste klim van de dag. Wendy kwam hier als eerste U-plus dame boven en wist hierdoor een mooi gaatje te slaan. Hierna volgde Iris met een groepje, en na de afdaling kwam Rixt haar vergezellen. Fleur zat in de groep daarna en zo reden de meiden in hun groepje na de finish in deze loodzware etappe. Een etappe van 99,8 km met zo’n 1700 hoogtemeters en 4 lange klimmen waren de meiden blij dat ze de finish weer hadden gehaald. Op naar een nieuwe dag met een tijdrit en omloop!

Woensdag was een volle dag met twee etappes. De dag begon vroeg met een tijdrit van 13,4km. Heen en terug over de snelweg. Iris ging vliegen en snelde naar een tijd van 19 minuten en 34 seconden. Kort daarachter kwamen Rixt en Fleur in exact dezelfde tijd van 19 minuten en 41 seconden. Wendy was totaal niet fit en finishte hier achter. Balen!
Hierna was het snel terug naar het hotel om te herstellen en goed te eten.

Het tweede deel van de dag was een etappe van 68km, ook met de nodige klimmetjes. Direct vanaf de start werd er goed doorgereden en stond de achterdeur van het peloton open. Rixt finishte in de eerste groep en Wendy, Iris en Fleur kwam boven in de groep daarachter. Op naar de laatste dag!

Op zondag stond de slotetappe op het programma, waarbij de wegen niet al te best waren. De vermoeidheid sloeg toe en niet iedereen was 100% fit. In de eerste ronde was er al vrij snel een grote valpartij waarna de koers geneutraliseerd werd. De dames wisten gelukkig overeind te blijven en konden de wedstrijd vervolgen na de herstart. Na de herstart werd er meteen hard gereden. De benen waren koud en het peloton brak in 2 stukken. Iedereen van ons zat in de tweede groep en de schifting leek definitief.
Half koers kwamen de twee groepen verrassend genoeg toch weer bij elkaar. De vermoeidheid zat al behoorlijk in de benen en de klimmetjes vielen zwaar.
Fleur en Rixt bleven net aan de staart van het peloton hangen, waar Wendy en Iris in het groepje erachter terecht kwamen. Na een nerveuze koers met veel valpartijen kwamen alle dames veilig over de finish!

Na een mooie koersweek keren we met gemengde gevoelens huiswaarts. Jammer dat niet iedereen niet topfit aan de start kon verschijnen. Ondanks dat zijn we weer een ervaring rijker en hebben we weer veel geleerd!

📸 Bell x One & @Daliborwalk

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren