Koningsronde van Almelo

Ook op koningsdag wordt er gekoerst, maar liefst 9 dames stonden aan de start bij de koningsronde in Almelo.

Op het clubparcours van AWV de Zwaluwen mochten de dames vandaag hun rondjes rijden. De wedstrijd telde 55km en was onderdeel van de VIRO Criterium Cup. 

Gelijk vanaf de start lag het tempo er al goed in. Ook Yvet had het tempo er goed in en reed in de eerste paar rondes al weg met twee andere meiden. Helaas werden zij weer teruggepakt waarop het spel opnieuw kon beginnen. Yvet heeft het later in de koers nog meerdere keren geprobeerd maar geen van de aanvalspogingen waren succesvol. Sera reed ondertussen goed van voren en reed attent mee bij de tussensprintjes, hiermee kon zij punten verzamelen voor het eindklassement. Voor Norah en Ryanne lag het tempo iets te hoog en zij kwamen in een groep achter het peloton terecht. Nienke reed vandaag haar eerste wedstrijd van het seizoen en is keurig bij het peloton gebleven. Lisa, Elles, Emma en Evelyn reden ook goed mee in het peloton. 

Na een koers met best veel aanvalspogingen vanuit het peloton liep het uiteindelijk uit op een massasprint. Hierbij is er door Lisa weer een mooie podiumplek, 3e, bemachtigd. 

📸 Inge Schoonewille

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren