MTD Ahoy

Zaterdag 15 april stond de tweede wedstrijd in de MTD competitie het het programma. Op de wielerbaan van RWC Ahoy in Rotterdam gingen 100 dames van start voor een koers van 75km. Namens NWVG Uplus stonden Iris Schultinga, Sera Gademan, Elles Hageman, Evelyn Jeeninga en Fleur Smith aan de start.

Sera trapte de wedstrijd af en begon met de eerste aanval van de dag, hierna kwam Fleur en dit ging nog een aantal keer zo door. Het peloton was echter gretig en rensters die voor de aanval kozen kregen nooit de ruimte om langer dan 2 rondes vooruit te blijven.

Halverwege de wedstrijd werd de koers ontsierd door een vervelende valpartij waardoor de rensters even gas terug moesten nemen tijdens een neutralisatie.

Vrij snel naast deze neutralisatie koos Fleur weer voor de aanval en bleef een aantal ronden solo voor het peloton uit, ook dit uiteindelijk zonder succes. Kort daarna reed er een kopgroep van 11 weg en ook Fleur zat daarbij. Zij wisten weg te blijven en mochten gaan sprinten voor de winst. In de finale reed er 1 renster weg uit deze groep. Fleur werd 8e.

Daarachter deed Sera goede zaken en werd 3e in de pelotonsprint. Dit was goed voor een 14e plek.

Iris, Elles en Evelyn keken terug op een koers waarin ze goed aan hun peloton skills hebben kunnen werken. Het was een druk en hectisch peloton, waarin soms met 4 rijden dik door de krappe bochten werd gereden. Ze reden alledrie mooi uit in het peloton naar een 43e plek voor Elles en 62 en 66 voor Iris en Evelyn.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren