Paaseieren zoeken in Gerwen

Names de NWVG stonden op tweede paasdag Arenda, Emma van Deursen, Sera, Nora, Evelyn, Yvet en Wendy aan de start van de grote ronde van Gerwen, een mooi omloopje in het Brabantse land.
Na een korte verkenning van het parcours gingen de meiden om klokslag 14:00 van start voor een wedstrijd van 65km. De wedstrijd begon met een paar schermutselingen, maar deze waren van korte duur.
Na ongeveer 30 minuten koers reed er een kopgroep weg met daarbij rensters van alle grote clubs. Wendy zag de noodzaak en sprong mee. Deze kopgroep van 11 dames kreeg al vrij gauw een voorsprong van 30 seconden.
In het peloton zaten Sera, Arenda en Emma goed attent van voren en sprongen mee zodat er geen andere groepjes wegreden. Helaas was tempo van het peloton te hard voor Nora, Evelyn en Yvet, zij reden de koers uit in een groepje achter het peloton. Helaas werden zij niet geklasseerd door de jury.
In de laatste 2 rondes sprongen er nog 3 rensters weg uit de kopgroep. Waardoor de groep van Wendy voor plek 4 spurtte. Hierbij werd ze netjes 10e.

In het peloton reed Sera naar een 19e plaats, Emma werd 31e en Arenda 42e.

📸 Cyclingphotography by Remco

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren