🥇&🥉 in Herford!

Afgelopen zondag waren Yvet, Emma van Deursen en Wendy afgereisd naar Herford (Duitsland) voor een omloop van 2.8km welke de dames 15 keer mochten afleggen. Yvet en Wendy hadden hier in 2020 ook al eens gereden dus wisten enigszins wat ze te wachten stond.
Na de warming up moesten de dames zich om 11:25 melden bij de start, waar elke categorie zich moest opstellen in een start-vak, aangezien er 3 wedstrijden tegelijk werd verreden. Stipt om 11:25 viel het startschot voor de juniormannen en niet veel later mochten de Elite dames ook vertrekken, na de dames vertrok de laatste categorie masters 4.
Yvet begon de wedstrijd goed en nam het peloton de eerste rondes mee op sleeptouw. Ook probeerde ze diverse keren om weg te rijden. Echter kwam het masters peloton na ongeveer 30 minuten aansluiten waardoor deze 2 wedstrijden door elkaar liepen. Na een aantal pogingen van Yvet was het Wendy die met Lydia Ventker en nog een dame weg reed uit het peloton. Spijtig genoeg voor deze 3 dames was er ook een Master mee geslopen en begonnen de achtergebleven mannen in het peloton deze ontsnapping terug te halen. Mede hierdoor werd ook deze ontsnapping weer geneutraliseerd.
Door de samensmelting van de twee categorieën werd de aanvalslust getemd en reedt het peloton af op een massasprint. Gelukkig moesten de Masters wel 2 rondes eerder afsprinten, waardoor de dames een eerlijke finale konden rijden. Echter was er niemand meer die weg kon springen en draaide het overgebleven groepje dames met daarin Yvet, Emma en Wendy het laatste rechte stuk op naar de finish.
De Duitse Ventker begon de sprint vrij vroeg waardoor het Wendy lukte om in de laatste honderd meter haar te passeren en als eerste te eindigen. Ook Emma en Yvet reden een knappe sprint en werden 3e en 6e. Een prachtige overwinning voor de dames van NWVG-Uplus zo vroeg in het seizoen.
Op naar Koewacht waar onze ploeg aan de tweede wedstrijd van de Womens Cycling Series begint!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren