Lisa in actie op de baan

Leuk dat crossen, maar al die modder?! Ik vind binnen fietsen ook wel chill’

Zo ging Lisa van start in een omnium op de baan. Op de dinsdag rijdt ze achter de derny en zo wilde ze haar ‘skills’ ook wel weer eens tijdens een wedstrijd laten zien.

Vier onderdelen dus vier kansen om zoveel mogelijk punten te scoren voor het eindklassement. Het begon met een scratch… De tactiek was nog niet zo handig en zo verspilde ze haar krachten ook door een gat op de koploopster dicht te rijden. Goed bezig maar die krachten kan je op de baan beter sparen voor een ander onderdeel… Bij de afvalkoers een nieuwe kans, beetje stiekem zijn ;) Hier reed ze afwachtender maar liet ze zich insluiten en kon ze geen kant op. Bij beide onderdelen werd ze 5e.

Als derde onderdeel een temporace. 20 ronden lang een punt voor degene die als eerst over de meet komt. Lisa wilde als een van de eersten puntjes pakken en zo sprintte ze ook volle bak naar de meet, ze ontsnapte en reed zo 12 ronden voorop en pakte dan ook 12 puntjes! Goede inhaalslag!

Als laatst de puntenkoers. Lisa stond 4e en door slim te zijn kon ze het podium nog halen. Zo probeerde ze gelijk na het startschot weg te rijden en een ronde te pakken maar dat hadden andere meiden ook door. Helaas een mislukte poging.

De sprintjes voor de punten verliepen niet helemaal soepel dus waagde ze zich er nog 3 keer aan om te ontsnappen. Na 60 ronden was de koers om de punten voorbij en eindigde Lisa als 1e elite/belofte renster.

Er valt nog veel te leren maar leuk is het zeker! Een goede training voor komend weg seizoen en…. op de baan zit je schoon én droog ;)

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren