Veenendaal-veenendaal

Wat begon als een mooie, zonnige koers vanuit het levendige centrum van Veenendaal, gevolgd door een mooi, heuvelachtig en groen landschap, eindigde in een zware koers met heftige regenval in de laatste 2 uren.

De koers ging over een totale afstand van 140 km, waarin 3 korte beklimmingen meermaals getrotseerd moesten worden.

Het vele draaien en keren en de talrijke middenbermen onderweg zorgde helaas voor een hektische koers met verscheidene valpartijen al vroeg in de wedstrijd, wat in combinatie met een harde wind zorgde voor meerdere breuken in het peloton. Hierdoor moesten Lisa, die ondanks een zware valpartij eerder in de week dapper van start was gegaan, en Fleur de koers helaas vroegtijdig verlaten. Ook Tessa zat aan de start van de wedstrijd helaas te ver van achter gepositioneerd, waardoor ze halverwege de koers uit het peloton moest lossen. Uiteindelijk wist ze na een lange solo tussen de auto’s weer terug te komen bij het peloton, maar moest uiteindelijk door kramp alsnog het peloton laten gaan en werd met nog zo’n 30 km te gaan uit koers gehaald.

Ondanks de barre omstandigheden, wisten zowel Rixt en Wendy zich goed van voren te positioneren en stand te houden in het peloton en reden beide een goede koers, waarin Rixt zich op een nette 33e plek wist te klasseren. Helaas werd Wendy met nog 6km te gaan genekt door een lekke band, waarna ze met een korte achterstand alsnog een 95e positie wist te behalen.

Al met al was het een leerzame koers, en een goede warminge-up voor de wedstrijden die in het weekend verreden zullen worden!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren