Op avontuur in België

Of we als gastrensters meewilden doen met Restore de eerste editie van de E3 Saxo BankClassic voor vrouwen, Leiedal Koerse. Nou dat wilden Wendy en Manon wel. 134 kilometer door België met maar liefst 9 beklimmingen, waaronder de bekende Paterberg en Oude Kwaremont.
In het blauwe shirtje van Restore en het broekje van NWVG-uplus aan vrolijke kleuren geen gebrek. Om 12:15 klonk het startschot om te beginnen aan het mooie parcours. Het was vechten voor je plekje om goed gepositioneerd aan de beklimmingen te beginnen. Helaas zaten Wendy en Manon op de vierde beklimming achter een valpartij waardoor ze in de achtervolging moesten. Op de vijfde klim viel de boel goed uit elkaar dus ze hebben het peloton niet meer terug kunnen zien. Op de laatste kasseienstrook had Manon materiaalpech waardoor ze helaas niet meer verder kon. De groep van Wendy werd bij de eerste doorkomst na 111 km uit koerst gehaald.

Al met al een hele mooie ervaring om in deze omgeving te koersen. Ook leuk om eens bij een ander team mee te kunnen kijken, maar volgende keer weer vertrouwd in het mooie NWVG-uplus tenue!

Leiedalkoerse

leiedalkoerse

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren