Manon 5e in de Princess Anna Vasa Tour

Alsof we nog niet ingenoeg landen hebben gekoerst, reden Manon, Iris, Arenda, Fleur, Wendy en Lisa de Princes Anna Vasa tour in Polen.

De meiden zouden slapen in een historisch kasteel en zo werd er onderweg ook gegrapt of iedereen zijn prinsessen jurk en de kandelaar met kaarsjes wel meehad.

Aangekomen was het inderdaad waar, het kasteel van Anna Vasa was beschikbaar gesteld voor onze ploeg en zo sliepen we hier met zijn allen. Een bijzondere slaapplek maar wel een hele ervaring, al vonden de dikke spinnen dit kasteel ook een fijn plekje! Sorry voor de andere gasten die nu wellicht doof zijn geworden van ons gegil…

Van vrijdag tot zaterdag werd er gekoerst. Vrijdag werd er slecht weer voorspeld en dit was dan ook een erg natte koers. De wegen van deze etappe waren slecht en de regen maakte het ook gevaarlijk. Het peloton dunde steeds meer uit, de deur stond van achteren open en veel meiden moesten het peloton dan ook laten gaan. Onze meiden reden goed mee! Na 111 km liep de koers uit op een sprint, Arenda en Lisa konden zich nog wat naar voren wurmen maar de weg was vrij lang erg breed en de meiden vonden het te gevaarlijk om nog verder naar voren te rijden. Lisa reed naar een 31e plek en de andere meiden volgden dicht achter haar.

Dag twee moesten de meiden 124 km en werd het mooi weer! Waar we de eerste dag met 6 startten, werd dag 2 helaas maar met 5 begonnen. Onze Wendy was niet fit genoeg en besloot niet meer te starten, ontzettend balen!

De meiden merkten dat de etappe van de dag ervoor al flink wat energie had gekost maar ze konden elkaar super goed helpen tijdens de koers om naar voren te rijden, bidons te halen etc. Alle meiden finishten de etappe en Manon bleef zelfs bij de kop van de koers in het wiel!

Op dag drie was het tijd voor een tijdrit, Manon haar specialiteit. Waar alle meiden hun best deden, stonden Fleur en Iris een tijdje in de top 20. Maar Manon knalde er nog eens overheen! Ze werd 6e in de tijdrit! Dat maakte dat Manon steeg naar een 5e plek in het klassement en ze dus op het podium mocht verschijnen!

Voor alle meiden was het een weekend waar we weer veel van hebben opgestoken. De meiden mogen tevreden zijn met wat ze hebben laten zien! Op naar meer!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren