Manon Nederlands Kampioen Tijdrijden!

Op woensdag 21 juni 2023 werd in Elspeet het Nederlands kampioenschap tijdrijden gehouden over een parcours van 42km. Titelverdediger Manon de Boer, Iris Schultinga en Fleur Smith stonden hier namens ons team aan de start. Voor alle drie de meiden was de aanloop naar dit kampioenschap toe niet vlekkeloos, vanwege veel onduidelijkheid over de plaatsingsprocedure. Desalniettemin stonden we toch mooi met drie vrouwen aan de start en waren ze allen gebrand om er iets moois van te maken.

Nadat Manon deze titel al twee keer heeft gewonnen zijn de zenuwen nog altijd te merken. De grootste uitdagingen van deze tijdrit waren de warme en de lengte van het parcours. Twee factoren die bepalend zouden worden voor de uitslag. Manon mocht voor ons het spits afbijten en begon zeer sterk. Na de eerste doorkomst op 21km stond ze tweede en dus kreeg ze in haar oortje de iconische woorden door “Manon je gaat snel, maar het moet nog sneller!”. En of dit lukte! Met al die bakken aan ervaring bleek op de streep Manon de renster te zijn die de wedstrijd het beste had ingedeeld. Met 20 seconden voorsprong op de nummer twee wist ze de titel te behalen! Dit was goed voor een 13e plek tussen de profs. Ontzettend knap!

Ondertussen waren Iris en vrijwel direct daarachter Fleur ook van start gegaan. Iris is altijd sterk in de korte afstanden en ging dan ook als een speer van start. Ze klokte een hele snelle tussentijd en heeft alles gegeven om dit vast te blijven houden. Ze eindigde op een keurige 9e plek. Fleur’s kracht ligt in de lange adem en deelde haar tijdrit heel vlak in. Zij werd 7e.

Wederom een nieuwe Nederlandse titel en drie meiden in de top 10 van Nederland is iets om als ploeg zeer trots op te zijn en dit werd dan ook goed gevierd!

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren