Ladies Classic Noordwijk

Afgelopen zaterdag 17 juni stond de laatste wedstrijd, genaamd de Luba Ladies Classic, op het programma. Namens de NWVG stonden Fleur, Lisa, Sera, Wendy, Yvet, Sanne en Arenda aan het vertrek. Iedereen had veel zin in deze wedstrijd. Het weer was goed (zo’n 22 graden met wat wind) om er een mooie wedstrijd van te maken. Daarbij hadden wij ook onze tweede plek in het ploegenklassement te verdedigen of mogelijk zelfs nog een plekje te stijgen, gezien dit de laatste wedstrijd uit de serie van de Topcompetitie.

Om half 5 werd het startschot gegeven voor 8 rondes van 15 kilometer. In de eerste ronde werd er gelijk hard gekoerst, waardoor het peloton al in meerdere stukken viel. Ook waren er in deze ronde meerdere valpartijen, waarbij een renster flink gewond raakte. Hierdoor werd de koers na 1,5 ronde stilgelegd. Na een kwartier te hebben stilgestaan werd besloten om geneutraliseerd terug te fietsen naar de start om daar af te wachten wat er verder zou gebeuren.

Na overleg tussen de organisatie, de KNWU en politie is uiteindelijk besloten om de wedstrijd te staken. Dit wegens de enorme drukte in Noordwijk en omstreken. Na de eerste ronde stonden er veel auto’s op het parcours, wat zorgde voor onveilige situaties, waardoor de veiligheid van de rensters niet meer gewaarborgd kon worden. Ook had de politie geconstateerd dat er losse stenen lagen op de Koepelweg, wat voor meer valpartijen kon zorgen. Helaas was het aanpassen van de route niet mogelijk.

Erg jammer, maar zeker het juiste besluit. Op dit moment worden de laatste voorbereidingen voor de Nederlands Kampioenschappen gedaan. Startend woensdag 21 juni a.s. met het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. Op zaterdag 24 juni a.s. zal een groot deel van de ploeg aan het vertrek staan bij het Nederlands Kampioenschap op de weg.

© Bjorn van der Schoot

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren