Everberg – WCS

Zondag 14 mei was Everberg het strijdtoneel van de derde wedstrijd uit de women cycling series. Ditmaal een wedstrijd voor de klimgeiten onder ons. 10 rondes van 9,7km met elke ronde twee uitdagende klimmetjes.

Onder het genot van een heerlijk zonnetje werd de wedstrijd om 15:00 in gang geschoten. De eerste rondes waren Wendy Oosterwoud, Manon de Boer, Emma van Deursen, Rixt Hoogland, Iris Schultinga en Fleur Smith goed van voren te vinden en zijn veel veel stappen gezet in het samen koersen en de communicatie tijdens een hectische koers.

Halverwege koers wist Manon zodoende ook weg te rijden met een sterke kopgroep. Menig een had verwacht dat dit de beslissende kopgroep zou zijn, maar er waren toch een aantal ploegen niet eens met deze samenstelling en uiteindelijk werd het dichtgereden.

Goed voorbeeld doet volgen en zo probeerde Fleur de volgende ronde uit het peloton te ontsnappen op de klim. Ze kreeg vervolgens één medevluchter mee, maar dit was helaas net te weinig om het verschil te maken.

De finale was er eentje voor onze Iris. Sleurend op de kop van de koers trok ze het peloton op een lint en liet haar goede benen zien. Vervolgens werd er met een groot deel van de ploeg nog een mooie trein opgezet voor Wendy, maar helaas was dit net te vroeg in de finale.

Al met al een wedstrijd waarin de meiden allemaal goede stappen hebben gezet en waar we vertrouwen uit kunnen halen voor de volgende koersen.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren