NWVG-uplus op Liv teamfietsen dankzij Fietsen & Koffie

Barry met renster Rixt voor de winkel met de nieuwe teamfietsKomend seizoen koerst ons team op de nieuwste Liv Langma Advanced Pro dankzij trouwe sponsor Fietsen & Koffie uit Assen. “Hopelijk kunnen de dames met deze fiets de prijzen aaneenrijgen”, aldus Barry de Vries van Fietsen & Koffie.

Aan de bar voor een kop koffie bij Fietsen & Koffie valt meteen de passie voor de wielersport op. Het plafond en de muren zijn volgehangen met wielershirtjes, in de werkruimte wordt met alle zorgvuldigheid gesleuteld aan racefietsen en zowel de toerfietser als de amateurwielrenner wordt met enthousiasme verwelkomd in de winkel.

We zijn hier per racefiets op bezoek voor een gesprek met Barry, reeds 4 jaar werkzaam bij Fietsen & Koffie, om het te hebben over de sponsoring van ons team door de winkel. Allereerst zijn wij benieuwd, wat kenmerkt nou Fietsen & Koffie? “Wij zijn ooit ontstaan vanuit de liefde voor het wielrennen. De huidige eigenaar van de winkel, Bert van der Tuuk, heeft ook een eigen wielerploeg. Met de passie die daaruit voortkwam wilde hij een fietsenzaak opzetten. Toen de kans zich voordeed een fietsenzaak over te nemen, heeft hij die meteen gegrepen. Ook de medewerkers zijn sportief aangelegd, allen hebben ze wel op hoog niveau gefietst en/of geschaatst. De hele zaak ademt wielersport. Dat zie je aan de koffiebar, aan alle wielershirtjes die hier hangen en het feit dat wij als winkel meerdere teams sponsoren.”

Je vertelt dit met veel kennis en passie, wat is jouw functie binnen Fietsen & Koffie? “Ik ben werkzaam als verkoopmedewerker voor zowel de winkelvloer als online”, vertelt Barry. “Ik ben hier gaan werken omdat ik veel aan schaatsen deed en fietsen doe. Wanneer je passie hebt voor beide sporten, is het ook gaaf om daar in te werken en zit je hier mooi op je plek. De winkel is nauw verboden met schaats- en wielerploegen. Zo zit ik dagelijks in de wereld waarin ik mij thuis voel, dat werkt gemakkelijk, helemaal met zo’n gezellige groep collega’s.”

Komend jaar gaan jullie ons team weer sponsoren door het leveren van de Liv Langma 2022, wat is jullie drijfveer om ons team te sponsoren? “Bert van der Tuuk, eigenaar, is een grote drijfveer achter het mannenteam van de NWVG, hij is zelf al jarenlang verbonden met de club”, aldus Barry. “Wij zien allen dat het dameswielrennen een steeds grotere plek krijgt in een wereld die voorheen meer van de mannen was. Als winkel zijn we al jarenlang betrokken bij het herenteam en door het groeien van het dameswielrennen vinden wij het ook belangrijk om betrokken te zijn bij de dames. Zij verdienen dezelfde aandacht als de heren, leasefietsen en alles goed voor mekaar. Samen met de wielerkleding via Forte is de sponsoring van fietsen vanuit ons een prachtige manier om de dames van de NWVG te kunnen meetrekken met het niveau van de mannen. Hier willen we graag energie en materiaal in stoppen”, geeft Barry enthousiast aan. Motiverend praat hij door, “hopelijk kunnen wij hiermee het verschil maken en kunnen jullie de prijzen voor ons aaneenrijgen!”

We gaan zeker ons best doen! En op wat voor fiets zijn onze dames dit jaar te bewonderen? Barry legt uit, “met de heren van de NWVG hebben we een sponsorcontract met Giant. Dit goede contact maakte dat wij Liv, de vrouwelijke lijn van Giant, graag wilden inzetten voor de dames. Liv is als merk helemaal toegespitst op dames, zij zien ook dat het fietsen voor dames steeds meer naar voren komt. Op deze manier kunnen wij een steentje bijdragen aan het promoten van Liv”. En technisch, wat voor fiets is de Liv? “Het is de Liv Langma Advanced Disc Pro 1 2022, een hele mond vol”, lacht Barry. “Het is de vrouwelijke tegenhanger van de Giant fiets van de NWVG heren. Een complete fiets, schrijfremmen, carbon frame en een powermeter. Hierdoor kunnen de dames efficiënt trainen en goed voorbereid zijn op het koersen.”

Aan de fiets gaat het dus dit jaar niet liggen! Wat hoop je dat ons team bereikt dit jaar? Barry kijkt even serieus en zegt dan lachend, “plezier, leren en ervaring op doen en zoveel mogelijk prijzen binnenslepen! Nee, gekkigheid, het ligt voor het dameswielrennen uiteraard ook wat aan de wedstrijden. In Noordelijke wedstrijden moet de ploeg mee kunnen doen voor de overwinningen. Op Nationaal niveau is voor meerdere rensters top-10 zeker mogelijk. Bij koersen samen met profs moeten de dames vooral ervaring op doen, leren wat ze daar zien en meemaken. En hopelijk is dat dan een opstapje naar hogerop. En wij vinden het mooi wanneer wij daar een steentje aan hebben kunnen bijdragen, aan de ontwikkeling van die rensters.”

Genoeg over ons team, doe jij zelf ook aan sport? “Ik heb geschaatst voor het plezier en doe nu nog aan wielrennen”, vertelt de fit ogende Barry ons. “Het schaatsen deed ik net onder het landelijk hoogste niveau, de 1e divisie van het marathon schaatsen. Het wielrennen doe ik op amateurplezier niveau.” Trots vertelt hij ons dat hij een keer tweede is geworden in het eindklassement van het wielerbaantje Groningen. “Maar voor de rest geen koersambitie, ik ben gewoon lekker aan het fietsen en ga misschien nog wat wedstrijdjes rijden via het succesvolle Ready2Race concept,” vervolgt Barry zijn verhaal.

En je favoriete sportmoment, komt die vanuit het wielrennen? Met iets schaamrood op de wangen geeft Barry aan dat die niet uit de wielersport komt. “Mijn favoriete sportmoment komt uit de motorsport, uit 2013. Toen won Valentino Rossi de TT van Assen nadat hij al een dikke 2.5jaar geen wedstrijd gewonnen had. Iedereen had hem afgeschreven, hij zou niet meer winnen. Dat hij op ons eigen circuit de overwinning pakte was een bevestiging dat hij het nog kon. Als echte Rossi fan vond ik dat prachtig, ik heb het ook nog live mogen meemaken!” vertelt Barry glunderend. En als motorsport-fan, wat is dan jouw eerste ervaring met de wielersport? “Ik schaatste veel, en toen ik landelijk ging schaatsen, kocht ik een tweedehands goedkope racefiets en raakte ik besmet met het wielervirus. Ik weet het nog goed, ik begon mijn wielertraining onder leiding van Chris van der Vegt op het wielerbaantje van Assen. Ik leerde in het peloton rijden en sprintjes trekken, toen ben ik het echt leuk gaan vinden. Voordat ik zelf fietste was ik altijd onder de indruk van de Tour de France, met name Lance Armstrong, ik keek altijd. Het was bijzonder dat hij alles won. Nu weten we daardoor, het bleek uiteindelijk allemaal fake te zijn. Toch, het gevoel blijft nog altijd hetzelfde, de Tour de France is de ultieme wielerbeleving. Het is daarom ook prachtig dat deze koers in 2022 ook op de kalender staat van het dameswielrennen.”

Met deze mooie laatste woorden sluit Barry ons gesprek af. We bedanken hem voor de gastvrijheid, de koffie en uiteraard de prachtige fietsen! We springen op onze Liv Langma en vervolgen ons rondje door het Drentse landschap.

hoofdsponsoren

subsponsoren

subsponsoren