dinsdag, 13 december 2016 11:31

Bathoorn Autoschadeherstel Roden

"Sport is gewoon mooi", aldus Dick Bathoorn. Benieuwd naar zijn verhaal achter zijn bedrijf en zijn passie voor wielrennen?

Wat doet Bathoorn precies?

“Onze slogan luidt ‘Auto in de kreukels: geen problemen, Bathoorn nemen.’ Stond dat vroeger alleen voor het herstellen en spuiten van auto’s en lichte bedrijfswagen, staat dat nu ook voor onze service. We staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar voor onze klanten. We doen vooraf een taxatie, regelen gepast vervangend vervoer, halen de kapotte auto op en brengen de gerepareerde auto terug op de door de klant gewenst plaats en tijd, we helpen met het administratieve deel en als het nodig is  verhalen we de schade op de tegenpartij.  Naast schadeherstel doen we ook nog een aantal andere zaken, zoals ruitreparatie en -vervanging, autoverhuur, restauratie, industrieel spuitwerk. Et cetera.”

 

Wat heb je met fietsen?

“Onder meer mijn vader en oom fietsten fanatiek. Ik ben er dus erfelijk mee belast, kan ik wel zeggen. Zelf begon ik als nieuweling met het rijden van wedstrijden. Eerst bij WTC Roden en later als amateur, de huidige elite-licentie, bij de NWVG. Na twee seizoenen viel ik zwaar en lukte het helaas niet meer om weer op terug te komen; telkens wanneer de belasting te hoog werd, begonnen mijn knieën op te spelen.”

 

Dus vanaf toen was het over met de wedstrijden?

“Zelf op hoog niveau fietsen lukte niet meer. Ik ben toen begonnen als ploegleider bij de damesploeg van de NWVG, die bestond uit de drie B’s: Daniëlle Bekkering, Eyelien Bekkering en Hinke Bos. We trainden op vaste tijden en reden een mooi wedstrijdprogramma in Nederland. Dat liep gesmeerd. Later kwamen er meer dames bij en steeg het niveau. Uiteindelijk ben ik ongeveer veertien jaar ploegleider geweest. Na die tijd heb ik nog  drie jaar bij de amateurs A gefietst.  Nu fiets ik nog af en toe, maar eigenlijk veel te weinig.”

 

Waarom sponsort Bathoorn de NWVG?

“Bathoorn sponsort al heel lang; ik zou niet durven zeggen hoe lang, maar er moeten nog wel ergens zwart-witfoto's van zijn. In die tijd was het sponsoren van een fiets- en/of schaatsploeg een goede manier om regionale bekendheid te krijgen. Er waren heel veel lokale krantjes die allemaal aandacht besteedden aan fiets- en schaatswedstrijden waar regionale sporters aan deelnamen. Sponsoren doen we in principe nog steeds voor de naamsbekendheid. We hebben de afgelopen jaren de zichtbaarheid van Bathoorn wat verhoogd, waardoor ook de attentiewaarde toeneemt. Daarnaast vinden we het belangrijk dat andere sporters met veel plezier kunnen fietsen, net zoals we zelf hebben gedaan. Dat willen we graag mogelijk maken. ”

 

Wat verwacht je van onze ploeg?

“Het zou mooi zijn als de damesploeg weer een stapje stijgt in niveau. Vorig jaar is er een stap gemaakt; het zou mooi zijn als jullie ploeg dit jaar weer een stap kan maken. Zodat bij klassiekers bijvoorbeeld iedereen uitrijdt, waarvan één iemand een uitslag. Daarvoor heb je een paar toppers nodig in je ploeg. Die kan tijdens wedstrijden aanwijzingen geven en andere rensters kunnen zich eraan optrekken. Zo’n voorbeeld is nodig omdat bij de dames veel rensters pas op latere leeftijd instromen. Daardoor is vooral op het gebied van fietsvaardigheid nog winst te behalen. Mijn handen jeuken eigenlijk nog altijd als ik een dameswedstrijd bekijk. Zo zitten veel dames met overstrekte armen op hun fiets, niet de beste houding om goed te kunnen sturen.”

 

Waar is Bathoorn op ons tenue te zien?

“Het logo van Bathoorn komt op de borst en aan de zijkant op het broekje te staan. Vorig jaar stonden we een stuk prominenter op de kleding, maar we doen dit jaar een stapje terug. Mede omdat Schadenet Bathoorn een franchise is en we in de loop van volgend jaar een nieuw logo krijgen.”

 

Wat is je mooiste persoonlijke fietsmoment?

“Fietsen voelt als thuis zijn. Dat klinkt misschien gek, maar bij een wielerkoers, in de ploegleidersauto of op de fiets voel ik me 200 procent op mijn gemak. Ik heb eens een wedstrijd in Brabant gewonnen; dat was een mooie ervaring, maar het mooiste vind ik het eigenlijk als je tijdens het fietsen in een flow komt. Dat gevoel had ik bijvoorbeeld tijdens een spinningmarathon waarbij drie drummers voor de groep stonden. Ook tijdens wedstrijden kun je in een flow komen; je hebt dan het gevoel dat je de wedstrijd in je hand hebt, dat alles lukt. Om dat gevoel gaat het. Vroeger gaf ik de dames altijd het boek van Joris van den Berg, Mysterieuze krachten in de sport, dat gaat over het optimale geluksgevoel. Dat zouden jullie eigenlijk allemaal moeten lezen.”

 

Wat vind je het mooiste sportmoment?

“Dat zijn de momenten waarop niet de sterkste, maar de slimste renner wint. Zo vind ik Pieter Weening een mooie renner. Hij versloeg Ullrich in West-Luxemburg met millimeters verschil tijdens een Touretappe. Eigenlijk kon hij niet winnen, maar hij won wel. Datzelfde gebeurde dit jaar met Hayman tijdens Parijs-Roubaix. Hij wachtte af, liet zich niet in de kaarten kijken en reed op het juiste moment weg. Hij was niet de sterkste renner, maar wint wel. Eigenlijk is alle sport mooi, het gaat om beleving, om vuur.”