donderdag, 16 februari 2017 20:21

Forte Sportswear

Een interview met: Jorrit van de Kant, Forte Sportswear

In navolging op wielerfan Peter van der Veen (@petervdveen) die een oproep doet voor een tweede verkiezing 'mooiste wieleroutfit 2017' en daarbij ons outfit tot zijn favoriet kiest, is het hoog tijd om jullie kennis te laten maken met het bedrijf achter onze wielerkleding.

Brand los. Wat doet Forte precies?
“Forte is een sportkledingmerk. Bij Forte ontwerpen en leveren we voornamelijk fiets- en schaatskleding voor verenigingen, bedrijven, vriendengroepen en evenementen. Alle kleding is custom made; elk setje is uniek.”

Zijn verenigingen jullie grootste klant?
“Nee, bij steeds meer bedrijven staat gezondheid centraal. En dus regelen ze bedrijfsfietskleding voor hun medewerkers. Onlangs hebben we er trouwens een mooie klant bij gekregen; de Nederlandse triatlonbond.”

Voor triatleten ontwerpen jullie dus ook kleding?
“Ja, we leveren kleding voor fietsen, schaatsen, hardlopen, triatlon en de motorsport. Bert van der Tuuk is begonnen met het ontwerpen van schaatskleding in de tijd dat schaatsers net overstapten op de strakkere pakken. De rest van de sporten waarvoor we kleding leveren is er uit persoonlijke interesse bijgekomen. Veel sporten beoefen we zelf, waardoor we de kleding ook zelf kunnen passen en testen.”

Welke sporten doe je zelf?
“Zelf fiets en schaats ik. Ik heb vijf jaar bij de elites van de NWVG gereden, maar nu ik werk, ben ik overgestapt naar de amateurs. Dat is iets beter te combineren.”

Waarom sponsoren jullie de NWVG-dames?
“We willen de sport stimuleren. Het levert ons niet veel op, maar we doen het vooral uit liefde voor de sport. Daarnaast is het sponsoren natuurlijk goed voor de naamsbekendheid van Forte. We hopen dat jullie positief zijn over het merk en zo zorgen voor positieve mond-tot-mondreclame. Want daarvan moeten wij het vooral hebben.”

Wat hoop je dat onze ploeg dit seizoen bereikt?
“We willen vooral dat jullie plezier hebben in het fietsen en lol hebben met elkaar.”

Wat is je favoriete sportmoment?
“In 2014 werd Bródka Olympisch Kampioen op de 1500 meter in een Forte-schaatspak. Dat was natuurlijk erg mooi en heeft onze bekendheid in de schaatssport een goede boost gegeven.”

 Wat was je eerste ervaring met de wielersport?
“Mijn eerste ervaring met het echte wielrennen was een klassieker in het Hogeland. Als Nieuweling fietste ik met de toerfietsclub hartstikke lekker mee, dus bij die klassieker dacht ik: ‘dat doe ik wel even’. Na een halve ronde stond ik langs de kant. Erna ben ik meteen een tijd gestopt. Later ben ik wel weer begonnen als amateur en erna dus als elite verdergegaan.”