maandag, 28 januari 2019 10:09

HANNN

Een interview met: Daan Bultje, Healthy Ageing Network Norther Netherlands

'Meer gezonde jaren!'. Dat is slogan waar ons team de komende twee jaar mee rond gaat rijden. Waar komt dit slogan vandaag? Lees het hier, in het interview met één van onze nieuwe sponsoren.

Kun je kort uitleggen wat HANNN doet en welke rol jij hierin speelt?

HANNN (met 3 n-en!) staat voor Healthy Ageing Network Northern Netherlands. Deze stichting is opgericht om bedrijven, kennisinstellingen, overheden en maatschappelijke organisaties te mobiliseren die willen bijdragen aan meer gezonde jaren. Zo proberen we zoveel mogelijk partijen te laten tekenen voor een rookvrije generatie, helpen we bedrijfskantines om een gezonder aanbod aan te bieden, werken we met bouwbedrijven en dorpen aan een gezondere woonomgeving, en hebben we een heel programma rondom sport, bewegen en gezondheid, waar de Healthy Ageing Tour ook bij hoort. Ik ben zelf directeur van deze organisatie, dus ik moet zorgen dat alles goed loopt, en we voldoende geld hebben om mooie dingen te doen, maar gelukkig mag ik me ook met de concrete projecten bezighouden.  


Wat heb je zelf met fietsen?

Tot een paar jaar geleden was mijn belangrijkste link met fietsen de dagelijkse fietstocht van en naar kantoor, en jaarlijks luisteren naar radio Tour de France. Maar ruim twee jaar geleden zijn we naamgever geworden van de Healthy Ageing Tour, en sindsdien leer ik steeds meer over hoe de wielerwereld in elkaar zit en wat voor enorme onderneming het is om een meerdaags wielerevenement te organiseren. Daar stop ik met veel plezier wekelijks tijd en energie in.


Welke sporten beoefen je nu?

Ik heb lange tijd gevolleybald, vooral vanwege mijn lengte (2.05 meter), maar toen ik voor de keuze stond om te proberen écht goed te worden, ben ik uiteindelijk gestopt. De topsportmentaliteit om volledig te focussen op één activiteit zit er (helaas?) niet in. Dus ik ben maar gaan hardlopen, en heb onder andere de marathons van Jeruzalem en Barcelona gelopen. Een marathon lopen is weliswaar niet echt gezond, maar het helpt wel om gedurende het hele jaar in training te blijven. 


Waarom heb je gekozen ons te sponsoren?

Jullie zijn local heroes. Altijd mooi om rensters uit de eigen regio in het internationale peloton mee te zien knokken. Dus dat verdient steun. Plus het feit dat ik in mijn directe omgeving een aantal mensen heb rondlopen die een sterke NWVG-lobby in zich hebben. 


Waar ben je zichtbaar op ons tenue?

We hebben sinds kort de publiekswebsite 'Meer Gezonde Jaren' en het logo van Meer Gezonde Jaren is terug te vinden op de voorkant en op de achterkant in het midden.


Wat hoop je dat wij als team bereiken?

Ik hoop NWVG-uplus natuurlijk veel van voren te zien tijdens de Healthy Ageing Tour, maar ook tijdens de andere wedstrijden. En zullen we een keer een gooi doen naar provinciale Sportploeg van het Jaar?

Wat is je mooiste sportmoment?

Ik heb zelden zo hard naar de televisie geschreeuwd als tijdens de laatste meters van Anna van der Breggen op weg naar Olympisch Goud in Rio. Kan er nog kippenvel van krijgen.